ȘtiriSustenabilitate

Elveția vrea să mute transportul de mărfuri de dimensiuni mici în subteran (VIDEO)

Consiliul Federal Elvețian a prezentat o lege specială referitoare la transportul de mărfuri prin subteran utilizând sistemului Cargo Sous Terrain (CST).

Potrivit Cargo Sous Terrain (CST), legea federală privind transportul de mărfuri prin subteran (UGüTG) este un punct de referință în ceea ce privește implementarea sistemului logistic de transport al mărfurilor de mici dimensiuni prin tuneluri subterane.

Elveția vrea să mute transportul de mărfuri de dimensiuni mici în subteran (VIDEO)

Această lege pune bazele pentru lansarea acestui prioiect special și permite companiilor interesate să investească în astfel de soluții. În urma acestei inițiative, Parlamentul Elvețian poate deschide discuțiile pentru legiferarea transportului de mărfuri prin subteran.

Asta garantează și un buget de aproximativ 93 de milioane de euro (100 de milioane de franci elvețieni) pentru demararea lucrărilor la prima fază a proiexctului.

Această inițiativă vrea să reducă transportul de marfă pe străzile din orașele elvețiene, urmând ca centrele logistice de marfă să fie conectate cu zonele din centrul orașelor prin intermediul unor tuneluri prin care se va face transportul de marfuri de mici dimensiuni.

VEZI ȘI: Șoferii de camion detașați temporat în Olanda trebuiesc obligatoriu notificați online

Sistemul va fi gândit în așa fel încât să poată fi folosit și pentru transportul mărfurilor reciclabile din centrele comerciale spre zonele unde se pot depozita și apoi recicla.

Elveția vrea să mute transportul de mărfuri de dimensiuni mici în subteran (VIDEO)

De la capătul fiecărui astfel de tunel, transportul de mărfuri spre destinația finală se va face exclusiv cu vehicule cu zero emisii. Zürich este primul oraș în care vor demara lucrările, urmând ca acestea să înceapă și în alte mari orașe din Elveția.

Termenul de implementare pentru prima fază a acestui proiect unic în lume, care va pune bazele transportului subteran de mărfuri, este 2031.

Din aceeași categorie...

Back to top button