Sustenabilitate

Elveția permite camioane electrice mai lungi cu 1 metru

Biroul Federal de Drumuri din Elveția (ASTRA) i-a acordat companiei Designwerk permisiunea de a construi și utiliza camioane electrice mai lungi cu 1 metru, folosit pentru a monta baterii mai mari.

Astfel, Designwerk va putea instala pe camioanele sale baterii de până la 900 kWh, asigurând o autonomie operațională competitivă. Compania fondată în urmă cu 12 ani este specializată pe electromobilitate: produce camioane electrice, încărcătoare mobile rapide și sisteme modulare de baterii.

Elveția permite camioane electrice mai lungi cu 1 metru

Până acum, Designwerk a construit aproximativ 70 de camioane electrice, cu baterii de până la 680 kWh, comercializate în Elveția și țările din zonă. Pentru majoritatea aplicațiilor, aceste baterii oferă o autonomie suficientă.

VEZI ȘI: Electricul eActros va fi comparat cu hibrizii Scania cu pantograf

Mai mulți clienți și-au exprimat interesul pentru o soluție economică și ecologică ce poate fi folosită și pe distanțe mai mari. Pentru a putea instala baterii mai mari, compania a cerut o dispensă de lungime, care a fost aprobată.

”Astfel avem posibilitatea de a monta pachete de baterii suplimentare de baterii pe autotractoare și transportoare auto, atât în spatele cabinei, cât și între axe”, a declarat Adrian Melliger, CEO al Designwerk.

Producția capului tractor cu baterie de 900 kWh a început în fabrica Futuricum din Winterthur. Există deja două comenzi, de la companiile Galliker Transport AG și Friderici Services. Ambele camioane vor fi folosite în Elveția înainte de finalul anului.

Designwerk nu a dat detalii despre autonomia noului model, menționând doar că aceasta este competitivă pentru industria de logistică.

Din aceeași categorie...

Back to top button