ELVIS solicită suspendarea taxei de drum pentru camioane în Germania

ELVIS solicită suspendarea taxei de drum pentru camioane în Germania
Asociația europeană a expeditorilor de marfă (ELVIS) solicită suspendarea taxei de drum pentru camioane, retroactiv cu data de 1 martie, pe perioada crizei COVID-19.

Reprezentanții ELVIS i-au trimis ministrului transporturilor german o scrisoare deschisă prin care avertizează că această criză COVID-19 afectează grav industria transporturilor și că totul poate intra în colaps dacă nu se iau rapid măsuri de susținere.

ELVIS solicită suspendarea taxei de drum pentru camioane în Germania

Faptul că o serie de industrii s-au oprit lovește direct și în sectorul de transporturi rutiere de marfă, o mare parte din companii având clienți din segmentul non-alimentar sau medical, segmente care nu sunt afectate de această criză și pentru care s-au ridicat anumite restricții în această perioadă.

Asociația europeană a expeditorilor de marfă cer suspendarea taxei de drum pentru camioane, retroactiv cu data de 1 martie, pe toate drumurile din Germania ca măsură de ajutorare în special a companiilor mici și mijlocii din domeniul transporturilor.

Solicitarea celor de la ELVIS vine la scurt timp după ce Uniunea Internațională a Transportatorilor Rutieri (IRU) a făcut o cerere similară. IRU spune că firmele din transporturi vor fi printre cele mai afectate de această criză și că activitatea de transport rutier va avea anul acesta o scădere de cel puțin 20%.

VEZI ȘI: UNTRR solicită prelungirea valabilității certificatelor specifice pentru transportul ADR

Asta înseamnă, la nivel global o pierdere de cel puțin 800 de miliarde de dolari, iar dacă se va întâmpla asta foarte multe companii vor avea probleme financiare.

În prezent toată lumea este preocupată ca aprovizionarea populației să se facă fără probleme, dar ELVIS atrage atenția că în Germania sunt 3 milioane de lucrărtori în transport și logisitcă și că trebuie găsite soluții pentru toți.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.