In Focus

Enel X România va instala circa 2.500 de puncte de încărcare până în 2023

Odată cu prezentarea oficială pe piață, Enel X România a lansat cel mai mare plan de dezvoltare de infrastructură pentru mobilitatea electrică din România.

Creată pentru a oferi soluții inovatoare, cu valoare adăugată, adaptate nevoilor consumatorilor individuali, companiilor și municipalităților, Enel X România a anunțat că va investi în perioada 2019 – 2023 până la 20 de milioane de euro pentru instalarea a circa 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile României.

Enel X România va instala circa 2.500 de puncte de încărcare până în 2023

Pentru 2019, Enel X România vizează instalarea a circa 300 de puncte de încărcare, primele orașe vizate fiind București, Timișoara și Constanța.

Planul acoperă toate zonele României, astfel încât poziționarea și instalarea infrastructurii de încărcare să fie adaptată creșterii gradului de utilizare a vehiculelor electrice la nivelul gospodăriilor, al instituțiilor, precum și în rândul companiilor, ca urmare a cererii pentru flote.

Enel X România va oferi serviciul de instalare de infrastructură de încărcare către “Partenerii de Reîncărcare”, cum ar fi centre comerciale, supermarketuri, restaurante și hoteluri care doresc să atragă utilizatorii de vehicule electrice.

Instalarea și mentenanța infrastructurii de încărcare nu presupune costuri pentru Partenerii de Reîncărcare, în schimbul punerii la dispoziție a locurilor de parcare.

Compania oferă un serviciu similar municipalităților care sunt interesate de îmbunătățirea calității aerului prin încurajarea mobilității electrice.

VEZI ȘI: Campanie ETSC de susținere a viitoarelor standarde UE privind siguranța vehiculelor

Enel X România va sprijini autoritățile locale să identifice cele mai bune soluții, iar apoi va instala infrastructura de încărcare și va asigura mentenanța acesteia fără costuri pentru primării, pe locurile de parcare aflate pe domeniul public.

Infrastructura care va fi dezvoltată în România se bazează pe soluțiile de încărcare noi, inteligente, ale diviziei globale Enel X.

Acestea sunt echipamente modulare, scalabile, livrabile ”la cheie” către consumatorii individuali, companii și instituții. Este prevăzută instalarea de stații cu putere de 22 kW (Quick), 50 kW (Fast) și peste 150 kW (Ultrafast).

Noile produse fac parte din recent lansata gamă “Juice Family”:

JuicePole:stație de încărcarece va fi instalată în orașe, facilitând experiența de încărcare cu ajutorul noului ecran și integrării cu aplicația Enel X Recharge.

Aceasta poate asigura încărcarea simultană a două vehicule, prin curent alternativ, și este echipată cu cele mai noi tehnologii de conectivitate.

Juice Pole poate fi activat cu ajutorul Enel X Recharge App, care permite utilizatorilor să identifice o stație din apropiere, să rezerve un punct de încărcare, precum și să monitorizeze încărcarea bateriei în timp real, prin intermediul telefonului mobil.

JuiceBox:noua stație tip box care poate fi instalată la locuințe individuale, fiind disponibilă și în versiune comercială pentru încărcarea flotelor de vehicule.

JuiceLamp:soluția creată de Enel X care integrează infrastructura de iluminat public cu cea de încărcare.

Aceasta este o ”lampă LED inteligentă” care, pe lângă asigurarea unei eficiențe ridicate și a controlului de la distanță, oferă posibilitatea de a încărca două vehicule în același timp.

JuiceLamp poate fi de asemenea configurată pentru supraveghere video, monitorizarea calității aerului, conectivitate prin fibră optică sau Wi-Fi urban.

În relația cu partenerii pe termen lung, Enel X România spune că poate sprijini companiile să analizeze datele privind operarea flotelor, oferind soluții de încărcare personalizate pentru vehicule, bazate pe nevoile specifice ale clienților.

Poate oferi un instrument complet administrare a infrastructurii de încărcare, Recharge Manager

Și, de asemenea,poate extinde infrastructura în funcție de necesitățile flotei: JuiceStationeste o soluție competitivă și eficace, care permite companiilor să conecteze o serie de Juice Box, în versiunea comercială.

Din aceeași categorie...

Back to top button