CamioaneGreenZone

Energon, un camion cu hidrogen bazat pe modelul IVECO Strator

Compania germană Quantron a prezentat prototipul Energon, primul camion cu hidrogen al companiei, dezvoltat pe baza modelului IVECO Strator, care are o autonomie de 700 km.

Quantron, o companie cu sediul în Gersthofen (Germania) specializată în trasformarea vehiculelor comerciale în versiuni electrice, a dezvoltat un camion cu pile de combustibil pe hidrogen, bazat pe modelul IVECO Strator.

Energon, un camion cu hidrogen bazat pe modelul IVECO Strator

Conform planurilor, Energon este doar primul camion cu pile de combustibil pe hidrogen dintr-o gamă mai mare de modele, iar producția de serie este prevăzută să înceapă la jumătatea anului 2022.

Quantron acceptă precomenzile, iar pentru a-ți asigura un astfel de model trebuie să plătești un avans de 10.000 de euro. Energon are la bază un model IVECO Strator, conceput în Australia, care este echipat cu o tehnologie inovatoare pe bază de hidrogen.

Autonomia camionului este, conform informațiilor oferite de producător, de aproximativ 700 km. Motorul are o putere de 340 kW și este cuplat la o cutie de viteze cu două trepte. În această fază a proiectului, Quantron nu a comunicat mai multe detalii tehnice.

VEZI ȘI: Criza sanitară a dus la o creștere a cabotajului ilegal în Austria

De la înființarea companiei, la începutul anului trecut, inginerii Quantron lucrează la noi soluții electrice pentru vehicule comerciale, dar și la dezvoltarea unor soluții pe bază de hidrogen.

După o serie de teste, inginerii companiei spun că au găsit soluții pe hidrogen care oferă performanțe identice cu cele mai performante motoare diesel. Dar, desigur, fără emisii de noxe și cu costuri de utilizare mai mici comparativ cu motoarele diesel de pe piață.

Ținând cont de interesul pentru soluții alternative care să contribuie la scăderea emisiilor de CO2 în industria de transport rutier, Quantron poate fi una din companiile de succes în viitor. Mai ales că tehnologiile alternative, indiferent că vorbim de motoare electrice sau pe hidrogen, vor fi scutite de taxe pentru o perioadă destul de lungă.

Din aceeași categorie...

Back to top button