CarburantiȘtiri

ENGIE a inaugurat prima sa stație de alimentare cu CNG pentru vehicule

ENGIE a inaugurat prima sa stație de alimentare cu CNG pentru vehicule din București, anticipând evoluția acestei piețe de vehicule și în România.

În contextul unei preocupări tot mai accentuate de a proteja mediul înconjurător și de a contribui la reducerea emisiilor de carbon şi a noxelor generate de transportul rutier, ENGIE propune o soluție inovatoare şi optimă pentru sectorul transporturilor: gazul natural comprimat (CNG) pentru vehicule.

ENGIE a inaugurat prima sa stație de alimentare cu CNG pentru vehicule

România este una dintre puținele țări din Europa în care tehnologia gazului natural comprimat pentru vehicule nu a fost implementată încă la o scară largă, dar care, date fiind gradul de maturitate al soluţiei şi eficienţa ei, prezintă un potenţial de dezvoltare în special pentru companiile care deţin flote de vehicule importante.

Anticipând aceste evoluţiile pieței de vehicule alimentate cu CNG, ENGIE Romania ia inaugurat prima stație publică de gaz natural comprimat pentru vehicule din București.

Pe termen mediu, intenţia companiei este de a dezvolta o reţea de staţii de alimentare, în regim public sau privat, pentru partenerii interesaţi de această soluţie.

Acest proiect de dezvoltare de soluţiede mobilitate verde se aliniază la strategia Grupului ENGIE axată pe reducerea poluării generate de sectorul transporturilor, în contextul unei urbanizări accelerate.

Tradiţia de actor major în domeniul gazului natural constituie un atuu pe care putem capitaliza pentru a dezvoltaaceastătehnologie alternativă pentru o categorie larg de clienţi, de la regii de transport urban până la companii cu flote importante de autovehicule de mare sau mic tonaj.

VEZI ȘI: FORT: Firmele românești de transport nu mai tolerează cozile de la înmatriculări

Staţia inaugurată reprezintă un prim pas pe o piaţă cu un potenţial important, iar ENGIE Romania a achiziționat 25 vehicule prevăzute cu această tehnologie pentru flota internă’’, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General ENGIE Romania.

Stația de alimentare se află în sectorul 6, pe bulevardul Preciziei, fiind amplasată într-o zonă cu trafic intens. În stație vor putea fi alimentate atât vehicule comerciale de mare tonaj, autobuze cât și autoturisme.

Vehiculele sunt alimentate în stație de către un operator certificat, iar plata combustibilului se efectuează printr-un terminal dedicat ce permite toate modalităţile de plată(card bancar, card flotă, numerar, voucher).

Stația este funcțională de luni până vineri, între orele 07:30 – 21:00, iar sâmbăta în intervalul orar 08:00 – 12:00, fiind dotată şi cu un echipament de reîncărcare rapidă pentru autovehicule electrice.

Până în prezent, ENGIE a construit 150 de staţii de alimentare cu CNG, majoritatea dintre ele în Franta şi Belgia.

VEZI ȘI: Modelele IVECO eligibile în programul de finanțare al camioanelor alimentate cu gaz din Germania

Gazul natural comprimat este utilizat pe scară largă în multe ţări europene în rândul cărora se detaşeazăItalia, unde sunt în circulaţie aproximativ1.000.000 vehicule care utilizează acest tip de combustibil.

CNG-ul este un combustibil alternativ de nouă generație ecologic, sigur și rentabil economic.

Este combustibilul cu cea mai curată ardere, vehiculele care utilizează acest combustibil emiţând, în funcţie de norma de poluare Euro a vehiculului, cu pâna la 30% mai puține gaze cu efect de seră şi cu pânăla 90% mai puţine particule fine.

De asemenea, nivelul de zgomot produs de motor este mai redus decât încazul altor combustibili cu 50%, ceea ce-l recomandă pentru utilizarea în cadrul operațiunilor de distribuție urbană nocturnă.

CNG-ul este sigur, deoarece acesta netoxic și are un grad de inflamabilitate redus, fiind uşor dispersabil în aer.

Nu în ultimul rănd, este rentabil economic,asigurând economii de consum de pâna la 40%, în funcţie de volumetria autovehicului analizat, precum şi o durată de viață a vehiculelor extinsă cu până la 80.000 km.

Din aceeași categorie...

Back to top button