SustenabilitateTop News

E.ON și Nikola colaborează cu scopul de a decarboniza transportul de mărfuri

Furnizorul de energie E.ON și producătorul de vehicule cu zero emisii Nikola au pus bazele unui parteneriat cu scopul de a decarboniza transportul greu de marfă.

Parteneriatul dintre E.ON și Nikola, care are potențialul de a decarboniza transportul de mărfuri cu emisii ridicate, se preconizează că va fi finalizat până la sfârșitul lui 2022 și va include dezvoltarea unor proiecte comune inițiale.

E.ON și Nikola colaborează cu scopul de a decarboniza transportul de mărfuri

Viziunea parteneriatului este de a promova avantajele pe care le oferă hidrogenul la costuri egale sau mai bune decât cele ale motorinei, pe baza costului total de proprietate.

Cele două companii intenționează să combine tehnologia de ultimă generație a camioanelor de 40 de tone cu soluții de asistență (de exemplu, servicii și întreținere) și o infrastructură ecologică și durabilă pentru hidrogen. Scopul este de a face hidrogenul disponibil la nivel național la punctele de realimentare staționare și mobile pentru a asigura o mobilitate ecologică fără restricții.

În transportul greu de mărfuri, utilizarea hidrogenului verde, care are o densitate energetică ridicată, oferă mai multe avantaje.

Un camion electric cu pile de combustie (FCEV) are potențialul de a obține o autonomie mai mare fără a crește semnificativ greutatea, în timp ce un camion electric cu baterii (BEV) este o altă soluție viabilă pentru transportul pe distanțe mai scurte cu timpi de încărcare previzibili.

VEZI ȘI: Cummins va prezenta la IAA 2022 un concept de camion cu hidrogen

Coexistența BEV și FCEV în sectorul vehiculelor comerciale este un scenariu realist, spun cele două companii.

„La E.ON, obiectivul nostru este de a conduce tranziția energetică în Germania și în Europa. Pentru aceasta, avem nevoie și de soluții inovatoare pentru clienți. Parteneriatul nostru cu Nikola și înființarea planificată a societății mixte sunt exemple excelente. Putem contribui cu know-how-ul nostru în sectorul hidrogenului și putem ajuta la reducerea a multe milioane de tone de CO2”, declară Patrick Lammers, COO Customer Solutions la E.ON.

„Nikola are o înțelegere profundă a cerințelor din domeniul transporturilor și va continua să dezvolte soluții rentabile și complet sustenabile care implică camioane cu emisii zero și infrastructura de hidrogen”, spune Michael Lohscheller, președintele Nikola Corporation.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button