Top NewsTransport 4.0

EPAL a făcut un pas important spre digitalizarea paleților

Noul europalet cu cod QR reduce riscul contrafacerii și deschide calea spre digitalizarea proceselor din logistica mărfurilor și a paleților EPAL.

Spre finalul lui 2023, Consiliul de administrație al Asociației Europeane a Paleților e.V. (EPAL) a decis să facă un pas important spre digitalizarea paleților prin implemenmtarea un cod QR pe aceștia. Inovația constă în înscripționarea pe cele două blocuri din colțul din dreapta ale europaletului a unui cod QR unic.

În acest fel, utilizatorii pot asocia codul QR cu mărfurile încărcate pe palet prin intermediul propriilor sisteme informatice sau prin intermediul unui software dezvoltat de EPAL și pot menține o transparență completă cu privire la locația acestuia, utilizând sistemul de urmărire.

În plus, este esențial ca europaleții EPAL să fie întotdeauna disponibili în cantitate suficientă și în locația corectă, astfel încât lanțurile de aprovizionare ale utilizatorilor să funcționeze fără probleme.

Astfel, codul QR facilitează preluarea rapidă și identificarea paleților din stoc în funcție de locație și evaluarea datelor privind cantitatea și calitatea, asigurând astfel disponibilitatea lor în logistica operațională.

VEZI ȘI: Volvo FH Electric 6×2 pentru Simon Loos

„Un cod QR unic este generat pentru fiecare nou palet EPAL Euro QR și imprimat pe blocurile din colțul din dreapta ca parte a procesului de producție. Am optat pentru această soluție sofisticată de marcare cu ajutorul unor coduri QR unice, astfel încât utilizatorii să poată lega europaletul EPAL cu cod QR de propriile date. Acest lucru înseamnă că, în viitor, europaletul EPAL nu va fi doar un purtător de încărcătură, ci și un purtător de informații”, Dirk Hoferer, președinte al EPAL.

Europaleții cu cod QR pot fi comandați de la anumiți producători de europaleți EPAL selectați și pot fi utilizați și schimbați în mod liber în cadrul fondului de schimb deschis de europaleți EPAL. De asemenea, aceștia vor fi disponibili exact în același mod ca și cei fără cod QR.

Pe lângă datele privind producția de europaleți, care îmbunătățesc securitatea împotriva contrafacerii, codul QR includ în mod specific date privind materialul și reciclarea, schimbul și reutilizarea. Codul QR a fost dezvoltat de EPAL ca un pașaport digital al produsului, astfel încât noul europalet QR respectă deja cerințele legale viitoare privind pașaportul digital al produsului.

Din aceeași categorie...

Back to top button