EPIC FIGHT: Volvo FH I-Shift Dual Clutch vs Koenigsegg One: 1

EPIC FIGHT: Volvo FH I-Shift Dual Clutch vs Koenigsegg One: 1

Prezentat în martie la Geneva Motor Show 2014, Koenigsegg One: 1 promite să nu fie doar cel mai rapid automobil de serie din lume, ci și cel mai puternic.

De altfel, puternicul model Veyron Super Sport dezvoltat de Bugatti are probleme în a ține pasul pe linie dreaptă cu Koenigsegg One:1 să nu mai vorbim pe un tur de circuit făcut pe ceas. Ca urmare, modelul One: 1 se regăsește în vârful lanțului trofic al automobilelor. Și totuși, există în această lume un vehicul care nu s-a lăsatimpresionat și descurajat de caracteristicile tehnice senzaționale ale noului One:1. Acesta este Volvo FH cu cea mai nouă transmisie dezvoltată de suedezi, I-Shift Dual Clutch. Astfel, pe data de 11 noiembrie 2014, fanii celor două mărci dar și noi, ceilalți, vom fi martorii duelului desfășurat pe circuit a ceea ce se numește EPIC FIGHT.

Tot ce vă putem spune este că la volanul camionului Volvo FH I-Shit Dual Clutch s-a aflat britanicul Timothy „Tiff” Needell, fost pilot de curse, fost prezentator al emisiunii TopGear și actual co-prezentator al emisiunii britanice Fifth Gear. Cursa a avut loc pe circuitul Knutstorp Ring din sudul Suediei iar cei implicați n-au scăpat o vorbădespre deznodământul acestui EPIC FIGHT dintre Volvo FH I-Shift Dual Clutch și „devoratorul” de Veyroane.

EPIC FIGHT: Volvo FH I-Shift Dual Clutch vs Koenigsegg One: 1

Potrivit declarațiilor lui Per Nilsson, directorului de comunicare al Volvo Trucks, acest comparativ este cât se poate de potrivit, pentru a vedea la lucru cea mai nouă transmisie dezvoltată de Volvo Trucks. „Noua noastră cutie de viteze cu dublu ambraj se ridică la înălțimea așteptărilor clienților în ceea ce privește manevrabilitatea și confortul în timpul șofatului”.

Follow #infotrucker