LegislatieȘtiri

Franta va introduce salariul minim brut de 9.61 euro pe ora

La 8 luni de la introducerea legii MiLog in Germania, Franta introduce si ea salariul minim brut de 9.61 euro pe ora pentru lucratorii din transport.

Pe 10 iulie 2015, Adunarea Nationala a Frantei a aprobat Legea Macron ce stabileste unele masuri de combatere a dumpingului social, inclusiv in sectorul transporturilor.

Noul text de lege, care ar trebui sa intre in vigoare incepand cu 1 august 2015, este destul de complex, deoarece implica diverse masuri pentru a stimula cresterea economica a Frantei. In timpul dezbaterii parlamentare, au fost aprobate unele modificari pentru a combate dumping social in transportul, in special in sectorul rutier. Cele mai importante modificari se refera la conducatorii auto straini care efectueaza cabotaj pe teritoriul francez. Legea Macron prevede faptul ca salariul minim brut in Franta pentru lucratorii straini sa fie de 9.61 euro pe ora, cu 1.11 euro mai mare decat cel din Germania.

Franta va introduce salariul minim brut de 9.61 euro pe ora

De anul trecut, a intrat in vigoare in Franta, Savary Act, lege care controleaza regularitatea pozitiilor muncitori detasati international, in conformitate cu standardele europene.
Va reamintim ca Franta a declansat un razboi impotriva dumping social, prima masura, si poate cea mai importanta fiind interzice efectuarii odihnei saptamanale normale in cabina camionului.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button