ETF vrea să afle cât de obosiți sunt șoferii profesioniști din Europa

ETF vrea să afle cât de obosiți sunt șoferii profesioniști din Europa
Federația Europenă a Lucrătorilor din Transporturi (ETF) derulează un studiu pentru a vedea cât de obosiți sunt șoferii profesioniști din transportul de marfă și persoane din Europa.

Oboseala îngreunează șoferii profesioniști să mențină vigilența și capacitatea de luare a deciziilor în trafic, iar acest lucru afectează capacitatea de a conduce în siguranță până la destinație mărfurile și pasagerii.

ETF vrea să afle cât de obosiți sunt șoferii profesioniști din Europa

De aceea, Federația Europenă a Lucrătorilor din Transporturi (ETF) vrea să afle cât de obosiți sunt șoferii profesioniști, iar în acest sens a lansat un studiu online susținut din fonduri europene. Datele vor fi colectate și analizate împreună cu institutul de cercetare WMP Consult.

VEZI ȘI: Parcarea C4T din Calais inclusă în platforma Bosch Secure Truck Parking

Acest studiu își propune să îmbunătățească baza de cunoștințe despre oboseală în rândul șoferilor de camion, autobuz și autocar, care parcurg distanțe lungi sau care au un program de lucru prelungit (de exemplu, mai mult de 8 ore pe zi), respectiv să indentifice cauzele care duc la apariția oboselii și cum poate fi aceasta prevenită. Cu toate acestea, sondajul nu vizează sectorul transportului public urban.

„Odată cu apariția oboselii, capacitățile șoferilor se deteriorează, iar aceștia vor avea timpi de reacție mai mici, o atenție redusă și o capacitate insuficientă pentru menținerea în siguranță a controlului vehiculului”, spun reprezentanții ETF într-un comunciat de presă.

Studiul se adresează exclusiv șoferilor profesioniști din Uniunea Europeană și a fost realizat în 11 limbi, inclusiv română. Cei care vor să participe vor putea răsunde unor întrebări accesând acest link.

Păstrarea în siguranță a drumurilor depinde în mare măsură de condițiile de muncă și de condițiile de odihnă ale șoferilor profesioniști aflați la volanul vehiculelor grele pentru pasageri și mărfuri.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.