Euro VI Etapa D și tahograful digital inteligent, printre noutățile din 2019 în transportul rutier

Euro VI Etapa D și tahograful digital inteligent, printre noutățile din 2019
Euro VI Etapa D, tahograful inteligent și extinderea sistemului de plată electronică a taxelor de drum sunt doar câteva dintre noutățile din 2019 în transportul rutier european.

Anul 2019 vine cu câteva noutăți în transportul rutier european, pe care orice companiei de transport ar trebui să le cunoască.

Euro VI Etapa D și tahograful digital inteligent, printre noutățile din 2019 în transportul rutier

Astfel, începând cu luna septembrie 2019, toți producătorii de vehicule comerciale vor trece la noul standard de emisii Euro VI Etapa D. La fel cum s-a întâmplat și în industria auto, este posibil ca spre final de an, o parte dintre produsele constructorilor să dispară din gamă până la obținerea noilor omologări.

VEZI ȘI: Valeo XtraVue Trailer, tehnologia care face remorca „transparentă”

Începând cu luna iunie 2019 va intra în vigoare Anexa 1C din Reg. (EU) 165/2014 care impune instalarea unei noi generații de tahograf digital inteligent pe vehiculele comerciale noi.

Acesta vine cu o serie de funcții inteligente noi, update de software de management și cu un mod de comunicare la distanță a informațiilor, astfel încât, organele de control vor putea verifica un șofer chiar și fără să-l oprească.

De asemenea, noul tahograf digital inteligent va putea fi utilizat cu o generație nouă de card.

Euro VI Etapa D și tahograful digital inteligent, printre noutățile din 2019

Sistemul de plată electronică al taxelor de drum se extinde în Europa, furnizorii de astfel de servicii spunând că vor oferi soluții moderne de plată.

În 2018 a fost lansată o nouă generație de dispozitive electronice de plată a taxelor de drum, iar anul acesta vor fi operate modificări pentru ca acestea să ofere acces la nivel european.

Follow #infotrucker