Eurodeputatul Wim van de Camp a participat la un control alături de ofițerii ILT

Eurodeputatul Wim van de Camp a participat la un control alături de ofițerii ILT

Eurodeputații Wim van de Camp și Matthijs van Miltenburg au participat în cadrul unei acțiuni de control efectuată de ofițerii Inspectoratul de Mediu și Transporturi (ILT) în punctul de frontieră Hazeldonk (Olanda).

Respins în plenul Parlamentului European pe 4 iulie 2018, textul Pachetului de Mobilitate I a fost retrimis la Comisia de Transport pentru a fi rescris.

Astfel, în prezent, sunt în curs de desfășurare lucrări privind noul conținut al textului Pachetului de Mobilitate prin care, Uniunea Europeană dorește să creeze un set de noi reguli specifice sectorului transporturilor, care ar trebui să rezolve o serie întreagă de probleme ale sectorului.

De pregătirea noilor reguli specifice sectorului de transport sunt responsabile atât Comisia Europeană, cât și Parlamentul European, în special, eurodeputații, ale căror voturi sunt esențiale.

Pentru a vota în cunoștință de cauză, aceștia și-au arătat disponibilitatea de încearcă să cunoască și înțeleagă realitățile din teren ale transportului rutier.

Astfel, după o noapte petrecută în cabina unor camioane noi, într-o parcare securizată din Belgia, eurodeputații Wim van de Camp și Matthijs van Miltenburg au participat la o acțiune de control a camioanelor organizată la frontiera dintre Belgia și Olanda de către ILT alături de inspectorii belgieni.

VEZI ȘI: Va suspenda Franța reducerea limitei de viteză la 80 km/h pe drumurile secundare?

Parlamentarii au primit o demonstrație completă a tipului de controale pe care ofițerii ILT în efectuează, printre care și verificarea tahografului.

Cu această ocazie, cei doi eurodeputații au analizat activitatea ofițerilor Inspectoratului pentru Mediu și Transporturi (ILT), și au tras unele concluzii.

La finalul zilei, eurodeputatul Wim van de Camp, cel care susținea că „șoferii n-ar trebui să fie forțați să-și facă odihna în afara camioanelor lor”, a spus că dimineața petrecută alături de ofițerii ILT l-a învățat mai multe decât dacă ar fi citit o săptămână teoria.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.