CarburantiGreenZone

Europa are în prezent 265 de stații de alimentare cu hidrogen

La finalul anului trecut, în Europa funcționau 265 de stații de alimentare cu hidrogen, din care 40% sunt adecvate și camioanelor.

Hidrogenul este văzut ca o metodă de decarbonizare a transporturilor, fie că vorbim de tehnologia cu celule de combustie, fie de cea cu motoare cu combustie. Iar infrastructura de alimentare din Europa, deși încă limitată, este în continuă expansiune.

La finalul lui 2023, Europa avea 265 de stații de alimentare cu hidrogen. Cel mai multe dintre acestea se află în Germania (105), urmată de Franța (51), Olanda (22) și Elveția (17).

Mai mult, dintre noile stații de hidrogen deschise în 2023, 92% au fost proiectate pentru a găzdui și vehicule comerciale grele. Astfel, în prezent, aproximativ 40% dintre stațiile de hidrogen sunt adecvate și pentru alimentarea camioanelor, față de doar 27% în 2019.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz GenH2 a mers peste 1.000 km cu un plin de hidrogen

La nivel mondial sunt operate în prezent 921 de stații de alimentare cu hidrogen. Numărul ar putea fi chiar mai mare, dar unele surse de informații, în special cele din China, au un mare grad de incertitudine. După Europa, China este a doua regiune cu infrastructură de hidrogen dezvoltată: 197 de stații.

Alte țări cu o rețea dezvoltată de hidrogen sunt Coreea de Sud (174 de stații) și Japonia (166). SUA are 92 de stații de alimentare cu hidrogen, dintre care 75 doar în statul California. Tot la nivel mondial, în prezent există planuri concrete pentru construirea a 338 de stații noi de hidrogen.

Din aceeași categorie...

Back to top button