Europa are pregătit un plan de urgență în cazul unui Brexit fără acord

Europa are pregătit un plan de urgență în cazul unui Brexit fără acord
Pentru a preveni disfuncționalitățile în transportul de mărfuri, Europa are pregătit un plan de urgență în cazul unui Brexit fără acord.

Oficialii de la Bruxelles au prezentat un plan B în cazul unui Brexit fără un acord – tot mai probabil – privind transportul feroviar de mărfuri, inclusiv traversarea Canalului Mânecii, între Franța și Anglia, în cazul unui Brexit fără acord, scrie eurotransport.de.

Europa are pregătit un plan de urgență în cazul unui Brexit fără acord

Acest plan de urgență încearcă să prevină disfuncționalități în cazul transportului de mărfuri în special prin tunelul de sub Canalul Mânecii, dintre Franța și Anglia.

Astfel, pentru o perioadă limitată de 3 luni toate prevederile în vigoare în ceea ce privește infrastructura și măsurile de securitate vor rămâne la fel, cu condiția ca și partea britanică să fie de acord și să respecte acest lucru.

„Propunerea este una temporară și este acceptată pentru moment doar de Uniunea Europeană”, menționează unul dintre membri Comisiei TRAN.

Astfel vor fi evitate problemele de securitate, dar și de logisitică pentru transportatori până când se va găsi o soluție pe termen lung, în concordanță cu legislația din Uniunea Europeană.

VEZI ȘI: Din 2020, camioanele vor putea avea cabine mai lungi cu până la 90 centimetri

Una dintre preocupările majore ale Comisiei TRAN este să găsească soluții și măsuri conform cu normele Uniunii în ceea ce privește permisele de conducere ale șoferilor profesioniști, accesul pe piață, autorizările de transport și orice alte acte și aprobări necesare care vor fi influențate în urma Brexit-ului.

Membrii Comisiei menționează că orice plan de urgență nu va atenua impactul general pe care un Brexit fără acord îl va avea asupra industriei de transport.

Follow #infotrucker