ȘtiriTruck Racing

Spectacol total în ultima cursă din European Truck Racing Championship

Chiar dacă nu mai avea nicio miză, campionatul fiind câștigat de Norbert Kiss, ultima cursă a sezonului din European Truck Racing Championship 2015, a atras peste 56.000 de spectatori pe circuitul de la Le Mans.

Pe lângă afluența mare de spectatori, Le Mans fiind cunoscut ca un loc de legendă pentru cursele de mașini și camioane, ultima etapă din acest sezon de #ETRC a mai consemnat o premieră, Norbert Kiss (MAN), campionul european din acest an, nereușind victoria pe circuitul Bugatti.

Pentru fanii lui Jochen Hahn (MAN) și Adam Lacko (Freightliner), însă, ultima etapă a sezonului European Truck Racing Championship a fost electrizantă până în ultimul minut. Germanul și oponentul său ceh s-au luptat pentru locul secund al clasamentului general, duelul fiind tranșat pe ultima linie dreaptă înainte de linia de sosire. Astfel, Adam Lacko (Freightliner), pilotul echipei Buggyra Int. Racing System a reușit să câștige duelul cu Jochen Hahn (MAN), pilotul echipei Castrol Team Hahn Racing, germanul teminând sezonul pe al treilea loc al clasamentul general.

Peste 56.000 de spectatori în tribune
Ca de fecare dată, totul a fost perfect în weekend-ul cursei de la Le Mans. Pe lângă cele patru curse progrmate în cadrul European Truck Racing Championship 2015, cei prezenți pe circuit au putut participa la numeroase parade de camioane, focuri de artificii și multe alte distracții organizate. Pe scurt, a fost din nou o mare petrecere care se axează pe cursa de camioane și camionagii. Conform organizatorilor, în weekend-ul cursei au fost peste 56.000 de spectatori plătitori în tribune, acesta fiind un nou record stabilit de circuit pentru o cursa de camioane.

Dacă luam ca referință cursa anterioară de la Jarama (Spania), ceea ce se întampla pe asfaltul circuitului de la Le Mans a fost nebunie curată. Dat ca favorit cert în toate cele patru cruse programate pe circuitul Bugatti de la Le Mans, vehicul și noul campion european, Norbert Kiss, nu a reușit să câștige niciuna dintre ele, cea mai bună clasare fiind un loc doi în prima manșă din a doua zi. În cursa de deschidere Kiss și Hahn au fost ordonați pe grilă după o serie de penalizări datorate unor incidente la boxe, și astfel cei doi au pierdut șansa de a ocupa o pozitie de top. Prin urmare, victoria a mers la veteranul Antonio Albacete (MAN) de la Cepsa Truck Team, care a găsit puterea de a reveni la forma sa în acest sfârșit de sezonului. A doua cursă a zilei de sâmbătă au fost câștigată de René Reinert (MAN) de la Team Reinert Adventure. Reinart a reușit să câștige și a doua manșă de duminică.

Viitorul rol al TRO este incert
Duminică, după terminarea ultimei etape din European Truck Racing Championship 2015, toți piloții au fost la Gala FIA. Nota galei a fost una de ușurare a tuturor celor implicați, după un sezon cu probleme financiare datorate lipsei de sponsori mari, fiind primul sezon în mulți ani în care nu a fost implicat niciun producător de camioane direct. De asemenea, Gala FIA a fost și un motiv de rămas bun, un alt promoter urmând să se ocupe de competiție începând cu anul viitor, viitorul rol al TRO (Truck Racing Organisation) și al lui Fabien Calvet fiind în acest moment incert.

Clasament general FIA European Truck Racing Championship 2015

LOCMARCA CAMIONPILOTPUNCTE
1MANNORBERT KISS599
2FREIGHTLINERADAM LACKO447
3MANJOCHEN HAHN434
4FREIGHTLINERDAVID VRSECKY405
5MANANTONIO ALBACETE385
6MANRENE REINERT278
7MANANTHONY JANIEC191
8MANSTEPHANIE HALM139
9IVECOGERD KÖRBER124
10MANELLEN LOHR109
11MANSASCHA LENZ28
12MANFRANKIE VOJTISEK23
13SCANIAERWIN KLEINNAGELVOORT15
14MANJ. ROBINEAU13
15MANRYAN SMITH12
16MERCEDESROLAND REHFELD12
17RENAULTJOSÉ RODRIGUES11
18MANEDUARDO RODRIGUES5
19IVECOMARKUS ALTENSTRASSER4
20RENAULTJOSÉ TEODOSIO3
21MAND. FELIPE PLAZA2
22IVECOP. GARCIA1
23MERCEDESANDRE KURSIM0
23DAFM. BASSANELLI0
23RENAULTJOSE DE SOUSA0

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button