Știri

Europol a destructurat o rețea criminală specializată în trafic ilegal cu migranți

Suspecții pretindeau sume cuprinse între 3.500 și 4.500 de euro.

La începutul lunii februarie, Europol a destructurat o rețea criminală specializată în trafic ilegal cu migranți din Grecia în Germania.

Ofițerii din cadrul Poliției Federale din Germană (Bundespolizei CIU Halle) și ai Poliției Naționale din Grecia (Elliniki Astynomia), sprijiniți de Europol, au destructurat un grup de crimă organizată implicat în traficul ilegal de migranți din Grecia către Germania și alte țări din spațiul UE.

Europol a destructurat o rețea criminală specializată în trafic ilegal cu migranți

În timpul acțiunilor simultane, autoritățile germane au făcut percheziții în patru locații, în timp ce autoritățile elene au percheziționat două case și l-au arestat pe unul dintre principalii suspecți. În timpul perchezițiilor, ofițerii din cadrul poliției elene au găsit un număr mare de acte de identitate în casa principalului suspect.

Anterior, autoritățile germane au identificat patru suspecți cu reședința în Germania.

Activ din 2020, grupul de crimă organizată era format în principal din cetățeni sirieni. Suspecții au introdus migranți ilegal în principal pe cale aeriană din Atena către destinații din Germania. Când pandemia de COVID-19 a dus la limitarea zborurilor, infractorii și-au schimbat rutele de trafic ilegal, optând pentru transportul cu barca prin Marea Mediterană.

VEZI ȘI: Șofer român prins cu 15 migranţi în camion la PTF Nădlac II

Rețeaua percepea între 3.500 și 4.500 de euro pentru fiecare persoană pe care o introducea ilegal din Grecia către destinația finală din Europa de Vest.

Europol a facilitat schimbul de informații și a oferit sprijin analitic.

În ziua de acțiune, Europol a coordonat activitățile poliției și a verificat încrucișat informațiile operaționale cu bazele de date ale Europol în timp real, pentru a oferi indicii anchetatorilor de pe teren.

Din aceeași categorie...

Back to top button