Economic

euroShell a achiziționat 15% din pachetul de acțiuni al Toll4Europe

euroShell a achiziționat 15% din pachetul de acțiuni al Toll4Europe, companie care are ca scop oferirea unui sistem unic de plată electronică a taxelor de trecere.

Într-o afacere care ar putea avea implicații majore pe piața europeană a serviciilor de plată electronică a taxelor de trecere, Shell Group a achiziționat prin intermediul euroShell 15% din pachetul de acțiuni al Toll4Europe.

euroShell a achiziționat 15% din pachetul de acțiuni al Toll4Europe

Astfel, euroShell va putea oferi clienților săi o tehnologie care să le permită acestora plata electronică a taxelor de trecere și servicii de mobilitate în toate țările UE.

De asemenea, euroShell Card va deveni unul dintre partenerii de vânzări pentru serviciile Toll4Europe.

Deoarece printre acționari companiei Toll4Europe se află și un alt jucător important de pe piața cardurilor de carburant, DKV Euro Service, achiziția este verificată de Consiliul Concurenței din Germania.

În urma acestei tranzacții, T-Systems rămâne acționar majoritat cu 55% din acțiuni, în timp ce Daimler AG, DKV Euro Service și Shell Group dețin fiecare câte 15%.

Lansată în 2017, la Berlin, în urma unui joint-venture între T-Systems, Daimler AG și DKV Euro Service, compania Toll4Europe are ca scop simplificarea plății electonice a taxelor de trecere pentru clienții din transport și logistică care operează vehiculele comerciale grele.

VEZI ȘI: Distribuție urbană de produse proaspete la costuri mici și emisii scăzute

Mai exact, compania Toll4Europe are în plan lansarea unui aparat de bord universal care va permite plata rapidă a taxelor de trecere pentru drumuri, poduri și tuneluri în mai multe țări.

EU: Sistemele naționale de taxare trebuie să lucreze împreună
Cadrul juridic pentru dezvoltarea soluției europene de taxare electronică a camioanelor este Directiva EETS sau a Eurovinietei, așa cum mai este cunoscută.

Aceasta se aplică în principiu tuturor statelor membre UE care au introdus sau intenționează să introducă un sistem electronic de taxare a camioanelor.

Directiva obligă operatorii de taxă să asigure interoperabilitatea – diferitele sisteme de taxare din diferitele țări trebuie să poată lucra împreună.

Din aceeași categorie...

Back to top button