Eurotunnel este pregătit pentru Brexit, spune administratorul acestuia

Eurotunnel este pregătit pentru Brexit, spune administratorul acestuia

25% dintre mărfurile care circulă între Marea Britanie și Uniunea European trec prin Eurotunnel, conform administratorului acestuia.

Pentru a evita haosul de dupa Brexit, administratorul Eurotunnel a discutat deja cu cele două părți implicate și a prezentat unele soluții în ceea ce privește transportul de mărfuri prin acest tunel.

Astfel au fost create două „pit-stop-uri” înaintea tunelului. Unul în Folkstone și unul în Coquelles. Aici sunt verificate camioanele și marfa transportată după care sunt împărțite în două categorii.

Documentele vamale pot fi scanate aici sau pot fi trimise în avans pentru a ușura controlul.

Pentru a nu se crea timpi mari de așteptare, sistemul a fost programat în așa fel încât să permită controlul a 20 de vehicule pe minut. Vehiculele care vor primi din partea vameșilor „Rută verde” vor putea trece direct.

VEZI ȘI: Înscrie-te în Romanian PRO Driver Competition 2019

Vehiculele care necesită un control mai amănunțit vor primi “Rută portocalie” și sunt direcționate spre o zonă unde vor avea loc alte verificări.

În zona  Coquelles, pentru mărfurile din Marea Britanie, sunt nouă zone de control și 100 de locuri de parcare noi, iar în direcția UK au fost amenajate 240 de locuri de parcare. În plus, pentru ca totul să funcționeze fără probleme administratorul Eurotunelului a angajat personal suplimentar.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.