Eurotunnel și-a găsit nivelul obișnuit de siguranță

nivelul obișnuit de siguranță

Administratorul Eurotunnel a declarat recent că terminalul de trecere din Calais și-a găsit nivelul obișnuit de siguranță, datorită finalizării construcției sistemelor suplimentare de securitate împotriva tentativelor de intruziune a migranți care doresc să ajungă în Anglia.

Potrivit Eurotunnel, „planul de acțiune” pus în aplicare de la 1 iulie a inclus 37 de kilometri de gard înalt de securitate, triplarea personalului de pază și o strânsă coordonare cu rețeaua SNCF.

Ultima perturbarea majoră a trenurilor de marfă și a navetelor de transfer a avut loc în noaptea de 21 spre 22 octombrie 2015. Traficul a fost închis, după ce aproximativ aproximativ 600 migranți au intrat în terminal. Cel mai mare vârf de migranți intrat în terminal a fost consemnat pe data de 3 august, atunci când 1.700 de migranți au pătrus în terminal pentru a trece prin tunel în Anglia. De asemenea, în încercarea de a se urca fraudulos în navetele de transfer, 17 migranți și-au pierdut viața la sfârșitul lunii iunie.

Eurotunnel și-a găsit nivelul obișnuit de siguranță

În prezent, cel puțin 4.500 de migranți, în special din Africa de Est, Orientul Mijlociu și Afganistan, trăiesc în condiții precare în tabăra situată lângă șoseaua de centură ce duce spre port Calais.

VEZI ȘI: Transportatorii ruși îl provoacă pe Putin

Vă reamintim că, la sfârșitul lunii octombrie, ministrul de interne Bernard Cazeneuve declara că „din 25 octombrie nu mai este un migrant care să treacă în Marea Britanie”, pe la Calais. La două săptămâni după această declarație, Franța suferea cel mai grav atentat terorist din istoria modernă, în noaptea de 13 noiembrie murind 129 de oameni și alte câteva sute fiind rănite.

Până atunci însă, poți descărca revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau poți intra pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Follow #infotrucker