Economic

Eurowag va achiziționa WebEye Telematics

Eurowag (W.A.G Payment Solutions) a anunțat ajungerea la un acord privind achiziționarea a 100% din acțiunile furnizorului de soluții de administrare a flotelor WebEye Telematics.

WebEye are o prezență consistentă în Europa, cu un portofoliu de peste 57.000 de camioane conectate. Fondatorul Pál Németh va rămâne la conducerea companiei, pentru a superviza integrarea în Eurowag.

Eurowag va plăti o contraprestație în numerar de 38,5 milioane de euro, luând în considerare ajustările pentru datoria netă și capitalul de lucru normalizat.

Eurowag va plăti, de asemenea, o componentă de decontare amânată în termen de trei ani de la închidere, o parte din care este supusă îndeplinirii anumitor KPI-uri. Contravaloarea maximă, inclusiv componenta de decontare amânată, este plafonată la 55,9 milioane de euro.

Prin această achiziție, Eurowag își va extinde portofoliul de clienți, iar clienții WebEye vor câștiga acces la gama de soluții de plată și servicii de mobilitate a Eurowag.

În plus, datele generate de camioanele conectate vor oferi informații ce vor putea duce la dezvoltarea de noi soluții, care să se adreseze mai bine nevoilor clienților.

VEZI ȘI: Companiile din România sunt responsabile pentru 32% din operațiunile de cabotaj din Spania

WebEye a generat în 2020 venituri de 16,5 milioane de euro și un profit operațional de 4,3 milioane de euro. În primele 6 luni din 2021, veniturile au fost de 8,3 milioane de euro, iar profitul a crescut la 2,6 milioane de euro.

Încheierea tranzacției este anticipată pentru primul trimestru al anului 2022, după primirea aprobărilor din partea autorităților antitrust din Ungaria și România.

”Sunt încântat să anunț achiziția WebEye. Cu serviciile integrate ne propunem să reducem impactul industriei noastre asupra mediului. Soluțiile ne vor permite să reducem proporția curselor fără încărcătură și să îmbunătățim siguranța rutieră”, a declarat în anunț Martin Vohánka, CEO și fondator al Eurowag.

Din aceeași categorie...

Back to top button