Evaluarea CE, o masura in plus pentru acceptarea Romaniei?

CE evalueaza reintroducerea controalelor la granitele Schengen. Jose Manuel Durrao Barroso, a anuntat ca institutia pe care o conduce ar putea propune reintroducerea temporara a controalelor la granitele dintre statele europene, incluzand si statele din zona Schengen, care au ridicat aceste controale, relateaza ziare.com
Oficialul european spune ca va face propuneri in acest sens miercuri, ca urmare a solicitarilor venite de la Franta si Italia, informeaza The Guardian.

Parisul si Roma sunt ingrijorate de afluxul de imigranti din nordul Africii, veniti dupa revoltele din Tunisia, Libia si Egipt, asa ca vor o renationalizare temporara a granitelor. Germania, una din principalele tinte ale imigrantilor, a sustinut si ea aceasta decizie. In plus, masurile sunt luate si pentru a impiedica contrabanda sau alte tipuri de infractiuni in spatiul Schengen.
In ultimele saptamani, in ciuda unui aflux de 30.000 de refugiati veniti din Tunisia, Comisia Europeana a refuzat sa accepte reintroducerea controalelor la frontiere.
Comisia va propune schimbari in politica de imigratie, procedurile europene comune de azil si reformarea sistemului Schengen.

Evaluarea CE, o masura in plus pentru acceptarea Romaniei?

(foto: stiridecluj.ro)

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.