infotrafic

Evitați tranzitul pe cale terestră prin Slovenia, Croația sau Serbia

Evitați tranzitul pe cale terestră spre România, prin Slovenia, Croația sau Serbia, deoarece riscați să rămâneți blocați.

Evitați tranzitul pe cale terestră prin Slovenia, Croația sau Serbia

Ambasada României în Slovenia le recomandă cetățenilor români să evite tranzitul pe cale terestră spre România, prin Slovenia, deoarece granițele acestei țări sunt închise, și riscă să rămână blocați pe teritoriul sloven.

Cetățenii români nu își pot continua călătoria terestră nici pe ruta Italia – Slovenia – Croația – Serbia – România.

Ambasada României la Budapesta anunță că, în urma decretării Stării de Urgență, Guvernul Ungariei a hotărât interzicerea intrării în Ungaria a tuturor cetăţenilor străini (neungari) care vin din zonele de risc, și anume din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran. Prin urmare, decizia se va aplică tuturor cetățenilor români care vin din Italia.

Măsura se va aplica indiferent de modul în care călătoresc cetățenii străini (neungari) care provin din zonele de risc enumerate mai sus. Autoritățile ungare au hotărât anularea tuturor curselor aeriene, a trenurilor şi a autocarelor care sosesc din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran.

Ambasada României în Republica Croația informează că toți cetățenii străini care intră în Croația din China (provincia Hubei), Italia, Germania (Comitatul Heinsberg din statul federativ german Renania de Nord – Westfalia), Coreea de Sud (oraşul Daegu şi provincia Cheongdo) și Iran, vor fi obligați să intre în carantină pe o perioadă de 14 zile, pe teritoriul croat și cheltuiala acestuia.

Având în vedere că situația din Croația se poate modifica de la o oră la alta, în cazul în care această țară va introduce România în zona roșie, atunci toți cetățenii români care intră în Croația vor intra în carantină timp de 14 zile, de asemenea, de asemenea, pe cheltuială proprie.

Deși inițial ni s-a comunicat oficial prin telefon că măsura se aplică inclusiv șoferilor români de vehicule comerciale de mărfuri, Ambasada României în Croația a revenit ulterior cu noi clarificări, precizând că, deocamdată, aceștia sunt excluși.

Cetățenii români nu își pot continua călătoria terestră nici pe ruta Italia- Slovenia – Croația – Serbia – România.

Ambasada României în Serbia anunță că începând cu 15 martie 2020, ora 20.00, autoritățile sârbe au declarat Starea de Urgență, măsurile concrete urmând să fie adoptate începând cu 16 martie și modificate în funcție de evoluția pandemiei.

La 13 martie 2020, autoritățile sârbe au dispus măsura interdicției intrării în Serbia și tranzitării teritoriului acesteia pentru cetățenilor străini care vin din România.

De asemenea, este interzisă intrarea în Serbia a cetățenilor străini care provin din Italia, Elveția, Spania, Germania, Franța, Austria, Slovenia, Grecia,  Iran, China (Hubei), Coreea de Sud (regiunile Daegu și Gjongsang). Odată cu declararea stării de urgență autoritățile sârbe au recomandat tuturor cetățenilor străini să evite intrarea în Serbia, existând posibilitatea să fie returnați de la frontieră.

VEZI ȘI: Danemarca a inițiat o derogare temporară pentru o parte din normele privind timpii de condus și odihnă

Toate persoanele care revin din străinătate au obligația să intre în regim de autoizolare cu durata de 28 de zile în cazul celor care revin din zonele focar de infecție, respectiv de 14 zile pentru cei care revin din alte zone.

Nerespectarea obligației autoizolării se sancționează cu pedeapsa închisorii de până la 3 ani.

Ca urmare a restrictiilor de intrare in țară impuse de autoritatile sârbe în vederea limitării pandemiei COVID-19, începând cu 16 martie până la 31 martie 2020, TAROM suspenda operarea catre/dinspre Belgrad. Pentru detalii consultați https://www.tarom.ro/stiri/update-situatie-coronavirus-belgrad

Tranzitul pentru transportul rutier de marfă este permis pentru o perioadă de maximum 12 ore de la momentul intrării pe teritoriul Serbiei.

Interdicția intrării pe teritoriul Serbiei nu se aplică echipajul navelor fluviale care transportă marfă către un port intern și echipajului aeronavelor a căror destinație finală se află pe teritoriul Serbiei sau care se află în tranzit.

Tranzitul fluvial pe căile navigabile internaționale pe teritoriul Serbiei este limitat, în cazul navigației în amonte, la maximum 90 de ore de la momentul intrării pe teritoriul Serbiei pentru barje și la 60 de ore pentru nave;  în cazul navigației în aval este limitat la 72 de ore pentru barje și la 54 de ore pentru nave.

Din 12 martie 2020 au fost închise unele puncte de frontieră care nu au program permanent.

Punctele de frontieră între România și Serbia care au fost închise sunt următoarele: Valcani-Vrbica (rutier), Comlosu Mare- Nakovo (rutier), Foeni – Jasa Tomic (rutier), Naidas – Kaluderovo (rutier), Porțile de Fier 2 – Djerdap 2 (rutier), Moldova Veche – Golubac (fluvial), Svinița – Donji Milanovac (fluvial), Orșova – Tekija (fluvial), Porțile de Fier/Drobeta – Kladovo (fluvial), Jimbolia-Kikinda (feroviar). În prezent sunt deschise, pentru fluxul dinspre Serbia spre România, punctele de trecere cu program de lucru 24/24 h (Srpska Crnja-Jimbolia, Stamora Moravița, Porțile de Fier I).

 

 

 

Din aceeași categorie...

Back to top button