AnvelopeTop News

Ewals Cargo Care reduce costurile cu soluții extinse de gestionare a anvelopelor

Sistem automat de gestionare a anvelopelor (DOR) ajută Ewals Cargo Care să-și reducă costurile operaționale.

Pentru a-și ține și mai bine costurile sub control, dar și pentru a crește siguranța în trafic, furnizorul olandez de servicii de transport și logistice Ewals Cargo Care a implementat la TrafficPort Maasbree un sistem automat de citire a anvelopelor camioanelor și remorcilor sale.

Ewals Cargo Care reduce costurile cu soluții extinse de gestionare a anvelopelor

Sistemul Drive-Over Reader (DOR) este o soluție inovatoare de gestionare eficientă a anvelopelor în industria transporturilor. Această tehnologie scanează și evaluează rapid starea de sănătate a anvelopelor la fiecare trecere peste cititor, furnizând date în timp real privind presiunea, adâncimea benzii de rulare și greutatea totală a camionului.

Compania olandeză a început să testeze sistemul la mijlocul lui 2022 la TrafficPort Maasbree din Olanda, una dintre cele 30 de locații ale sale.

Economie de timp

În trecut, compania verifica manual în mod regulat toate aspectele anvelopelor. Acum, datele despre acestea sunt înregistrate automat atunci când ansamblul trece peste DOR. Singurele lucruri care trebuie verificate fizic sunt starea generală a anvelopelor și a pereților laterali, deoarece deteriorarea părții laterale a anvelopei nu este înregistrată de DOR, astfel încât este încă necesară o dublă verificare.

VEZI ȘI: Volvo FH Electric utilizat în transportul agabaritic

Aceste acțiuni proactive previn defecțiunile pe drum și diminuează riscul apariției unor costuri neprevăzute. Atunci când o anvelopă explodează pe drum, livrarea poate fi întârziată sau costurile pot crește semnificativ din cauza asistenței rutiere sau a pagubelor colaterale.

Siguranță în trafic crescută

Creșterea siguranței rutiere este unul dintre punctele critice ale strategiei companiei de reparare și întreținere. Iar DOR asta face. Crește siguranța șoferilor și a celorlalți participanți la trafic prin reducerea riscului de accidente cauzate de anvelope subumflate sau uzate. Programul Ewals Cargo Care de reparare și întreținere (inclusiv gestionarea anvelopelor) reduce pe cât posibil șansele de explozie sau alte defecțiuni.

Reducerea costurilor operaționale

Nu este niciun secret că întreținerea regulată a anvelopelor duce la economii semnificative de costuri pe termen lung. Drive-Over Reader le permite proprietarilor de camioane și managerilor de flote să rămână proactivi în ceea ce privește întreținerea anvelopelor. De exemplu, explozia anvelopelor în timpul deplasării va genera întotdeauna costuri tehnice suplimentare (perne de aer, supape, cabluri electrice etc.). Prin identificarea din timp a potențialelor probleme, aceștia vor evita reparațiile costisitoare, vor prelungi durata de viață a anvelopelor și vor optimiza eficiența combustibilului. Această abordare inteligentă de gestionare a anvelopelor se traduce în economii substanțiale pentru flote.

Ewals Cargo Care reduce costurile cu soluții extinse de gestionare a anvelopelor

Potrivit Ewals Cargo Care, implementarea soluțiilor de gestionare extinsă a anvelopelor (inclusiv implementarea cititorului drive-over) a dus la o scădere cu 25% a defecțiunilor de anvelope față de anul 2021, în ciuda unei creșteri a flotei cu aproximativ 15%. În plus, prin colectarea de date despre anvelope, compania colectează și alte informații valoroase. Acestea îi permit să indentifice tipare și să ia decizii informate cu privire la înlocuire.

Impactul asupra mediului

Nu în ultimul rând, citirea automată a anvelopelor reduce impactul companiei asupra mediului. Prin promovarea longevității anvelopelor și a unei întrețineri adecvate, sistemul contribuie la reducerea deșeurilor și a impactului general asupra mediului. De asemenea, reduce consumul de combustibil datorat anvelopelor subumflate, contribuind la impactul ecologic.

Din aceeași categorie...

Back to top button