GreenZoneTrailer

Ewals Cargo Care și Volkswagen au încheiat cu succes un nou test cu Duo Trailer

Volkswagen Saxonia și Ewals Cargo Care au încheiat cu succes încă un test cu Duo Trailer și fac noi pași către o logistică mai durabilă.

Ambiția proiectului este de a completa accentul puternic al Volkswagen asupra durabilității prin implementarea conceptului Duo Trailer în cadrul fabricii sale de vehicule electrice din Zwickau-Mosel, Germania. Planul este încă supus aprobării finale de către organizațiile guvernamentale.

Ewals Cargo Care și Volkswagen împărtășesc o misiune similară de a transforma sectorul de transport într-unul mai durabil, mai eficient și mai pregătit pentru viitor.

Acesta este motivul pentru care ambele companii s-au angajat să implementeze conceptul Duo Trailer. Ca orice soluție inovatoare, vine cu testare și învățare continue, așa că, după o simulare de succes pe 23 martie, Duo Trailer a fost testat din nou cu succes pe 2 aprilie, la fabrica Volkswagen din Zwickau-Mosel, Germania, cu scopul de a aduna noi informații utile pentru o eventuală implementare finală.

Eligibilitatea pe rută

Testul a arătat că cea mai mare parte a traseului pe care va trebui să îl parcurgă ansamblul Duo Trailer este adecvat pentru a se adapta la raza de întoarcere a acestuia. Colțurile și intersecțiile care se așteptau să reprezinte o provocare, în practică s-au dovedit a nu fi un blocaj. Cu toate acestea, într-o locație din incinta fabricii, unele construcții ar putea necesita modificări minore pentru a menține o marjă de siguranță în jurul lor. În plus, aplicarea de marcaje pe asfalt ar putea ajuta la ghidarea șoferului pentru a efectua corect virajul.

Considerente de siguranță

Fiind vorba de o combinație de vehicule atât de neobișnuită, implementarea unor standarde de siguranță riguroase și cuprinzătoare reprezintă un obiectiv important. Una dintre provocările care trebuie depășite este siguranța angajaților în incinta fabricii, în special în timpul schimburilor de tură aglomerate și la trecerile de pietoni.

VEZI ȘI: Test Scania 460 R Super: Eficiență la SUPERlativ

Conceptul Duo Trailer

Duo Trailer este o combinație de vehicule cu o lungime de 32 de metri, formată dintr-un camion și două remorci mega Huckepack XLS, unite printr-o axă dolly. Această combinație de vehicule este adesea denumită Super EcoCombi, deoarece poate transporta o încărcătură de două ori mai mare decât o combinație normală, ceea ce vine cu beneficii ecologice și economice tangibile.

Prin acest concept, Ewals își propune să adopte schimbări radicale în industrie, de la cererea de soluții mai sustenabile până la oferirea de flexibilitate în perioadele de lipsă de șoferi și de creștere a prețurilor la combustibil.

Din aceeași categorie...

Back to top button