Trailer

EX9 a prezentat o unitate de tractare autonomă pentru terminale

EX9, un start-up francez de deep tech, vrea să revoluționeze operațiunile în terminale logistice cu o unitate de tractare autonomă.

EX9 a prezentat în cadrul CES 2024 din Las Vegas o soluție automatizată de transport în terminale logistice și industriale, bazată pe o unitate de tractare autonomă ghidată cu ajutorul inteligenței artificiale. Scopul acestei soluții este de a crește performanța terminalelor logistice și de a reduce emisiilor de C02.

Banner Infotrucker utilizare DBE 600 x 150

Unitățile de tractare 100% electrice sunt concepute pentru deplasarea semiremorcilor, containerelor sau altor încărcături grele în spații precum depozite logistice, centre de distribuție sau zone industriale. Acestea dirijate de algoritmi dezvoltați în cadrul EX9, ceea ce le permite să navigheze în mod autonom în terminale.

Astfel, sarcinile cu valoare adăugată redusă sunt preluate de unitățile de tractare autonome integrate în procesul operațional al unui terminal, ceea ce crește viteza operațiunilor de încărcare și descărcare, “reducând în același timp costurile și riscul de accidente”.

VEZI ȘI: FM Logistic folosește inteligența artificială pentru a preveni accidentele de muncă

Analizată de Ademe (Agenția Franceză pentru Mediu și Managementul Energiei), soluția EX9 “reduce emisiile de CO2 cu 94% în comparație cu un camion diesel de termial, care reprezintă 98% din flota actuală”. De asemenea, poluarea fonică este redusă considerabil.

Testată cu succes de DHL Franța

În luna septembrie a anului trecut, soluția EX9 a fost implementată pentru un test la scară largă de divizia Supply Chain a DHL EMEA, pentru mutarea semiremorcilor, la sediul său din Mitry-Mory, în Franța.

În fiecare zi, locația gestionează 200 de operațiuni de intrare și ieșire a camioanelor, precum și aproape 30 de operațiuni de preîncărcare.

DHL ex9 1024x680 1

Potrivit EX9, soluția sa a făcut posibilă creșterea considerabilă a preîncărcării (+20%) și, prin urmare, reducerea timpilor morți pentru șoferi, accelerând în același timp ritmul de rotație.

Acest lucru permite intensificarea activității de “drop & hook”, care presupune lăsarea unei semiremorci și plecarea din nou cu una deja încărcată. O locație precum cea a lui DHL de la Mitry-Mory ar putea funcționa cu două sau trei unități de tractare, mai spune EX9.

Din aceeași categorie...

Back to top button