Excavator de vid montat pe șasiu Renault Trucks C520 P10x4

Excavator de vid montat pe șasiu Renault Trucks C520 P10x4 TAG
Compania elvețiană Liechti AG și-a extins flota de vehicule cu un Renault Trucks C520 P10x4 TAG configurat ca excavator de vid, dedicat lucrărilor din construcții și agricultură.

Pio Liechti a pus bazele companiei Liechti AG în 1998 și atunci totul a pornit cu un singur excavator. În prezent, compania cu sediul principal în Mönchaltorf, un punct de lucru în Küsnacht și un depozit în Egg (Elveția), are 42 de angajați și o flotă compusă din 5 camioane și 15 vehicule comerciale ușoare.

Excavator de vid montat pe șasiu Renault Trucks C520 P10x4

Patru din cele cinci camioane sunt de la Renault Trucks. La acestea se adaugă numeroase alte vehicule utilitare pentru construcții, deszăpezire sau chiar combine.

Pio Liechti și Sonja, soția sa, au reușit să-și dezvolte compania pas cu pas, iar în prezent Liechti AG este specializată pe servicii de construcții civile, agricultură, horticultură și servicii de deszăpezire pe timp de iarnă.

Ultima achiziție pentru flota companiei este un model Renault Trucks C520 P10x4 TAG echipat cu excavator de vid. Pentru această configurație extrem de pretențioasă, camionul a fost echipat cu un motor de 13 litri, care dezvoltă 520 CP și are un cuplu de 2.300 Nm. Totul cuplat la o cutie cu 13 trepte OptiDriver, ideală pentru manevrarea utilizajului în sarcină maximă.

VEZI ȘI: Renault Trucks D10 240 4×2, ideal pentru distribuția de mărfuri vrac

La fel de impresionante sunt și datele tehnice ale excavatorului de vid dezvoltat de compania RSP GmbH. Capacitate de sucție este îmbunătățită cu ajutorul unui ventilator dublu care poate extrage, pietriș, pâmânt s-au lichide pe un furtun cu un diametru de până la 25 de centimetri. Capacitatea totală a rezervorului este de 8 metri cubi și poate fi golit extrem de ușor.

Excavator de vid montat pe șasiu Renault Trucks C520 P10x4

Excavaţia de vid este o metodă de excavare nedistructivă care utilizează aer comprimat sau apă pompată cu presiune pentru a ajuta la ruperea celor mai dificile soluri, fiind utillzată de de compania elvețiană pentru construcții civile, în special pentru lucrările făcute înaintea instalării conductelor de apă, dar și în agricultură pentru dezvoltarea rețelelor de irigații.

Pio Liechti a ales un camion de la Renault Trucks pentru că este un vehicul eficient și fiabil, iar lucrările de service din perioada de garanție și postgaranție sunt executate ireproșabil de partenerul Thomann Nutzfahrzeuge AG.

Follow #infotrucker