Exintra reduce emisiile de CO2 din transportul de haine cu Volvo FH LNG

Exintra reduce emisiile de CO2 din transportul de îmbrăcăminte cu Volvo FH LNG
Pentru a reduce semnificativ emisiile de CO2 din cadrul operațiunilor de transport, Exintra a adăugat recent în flotă două camioane Volvo FH LNG.

Sustenabilitatea devine o componentă tot mai important în transportul rutier, iar asta deoarece clienții și consumatorii sunt în cautarea unor soluții din ce în ce mai durabile.

Exintra reduce emisiile de CO2 din transportul de haine cu Volvo FH LNG

Un astfel de exemplu vine din Olanda, unde retailer-ul irlandez de modă Primark i-a cerut companiei Exintra, care efectuează transport în numele său, să reducă emisiile de CO2 în cadrul operașiunilor de transport.

“Există o conștientizare din ce în ce mai mare a deficitului de materii prime și a faptului că trebuie să fim economici pe planeta noastră. Pentru clienții noștri de modă, acest lucru nu înseamnă doar o producție durabilă de îmbrăcăminte, ci și un transport durabil, care implică cât mai puține emisii de CO2”, explică Sander Bogers, CEO Exintra Group.

Astfel, transportatorul olandez din Roosendaal a început să caute soluții, care să reducă emisiile de CO2, dar să ofere și performanțe optime. Așa a ajuns să cumpere două camioane Volvo FH LNG de 460 CP, pe care le va utiliza în principal pentru transportul de îmbrăcăminte pentru Primark în Franța și Olanda.

VEZI ȘI: Remorcile Wielton vor fi echipate cu soluția telematică TX-TRAILERPULSE

Camioanele beneficiază de abordarea unică Volvo Trucks în ceea ce privește tehnologia motoarelor cu gaz, folosind cantități mici de motorină pentru a iniția aprinderea amestecului aer-combustibil.

Acest lucru permite motorului Volvo G13C să livreze aceeași putere și cuplu (460 CP și 2.300 Nm) ca versiunea diesel. În plus, sistemul de propulsie cu gaz asigură o frână de motor la fel de eficientă ca motorul diesel, fără a necesita un sistem de frânare separat care să adauge greutate și complexitate.

Follow #infotrucker