In Focus

Expulzat din Norvegia deoarece a condus camionul fără lanțuri de iarnă

Un șofer străin a fost expulzat și interzis în Norvegia pentru o perioadă de 2 ani, deoarece a condus camionul fără lanțuri de iarnă, în apropierea Cercului Polar.

Pe 9 februarie, poliția norvegiană a amendat un șofer străin cu aproximativ 1.000 de euro (11.000 de coroane norvegiene), după ce a blocat traficul de două ori, în mai puțin de o oră, în Tromsø, pentru că nu avea camionul echipat cu lanțuri de iarnă.

Expulzat din Norvegia deoarece a condus camionul fără lanțuri de iarnă

Când a rămas blocat prima dată, în Hansjordnesbukta, poliția norvegiană l-a obligat pe șofer să echipeze camionul cu lanțuri de iarnă, însă acesta a ignorat solicitarea agenților și și-a continuat drumul. Puțin mai târziu, în Tromsøbrua, acesta a blocat din nou traficul, iar de această dată n-a mai fost iertat de polițiști, care l-au amendat.

În urma acestui incident, Direcția norvegiană pentru Imigrare a decis expulzarea imediată și interdicția sa de a mai intra în Norvegia timp de doi ani.

”În practică, acest lucru înseamnă că acest șofer nu mai poate conduce vehicule în Norvegia și nici nu poate veni în țară în următorii 2 ani”, spune Per Øyvind Skogmo, inspector de poliție în cadrul poliției din Tromsø.

VEZI ȘI: Șoferii de camion pot intra și ieși din Belgia fără declarație de călătorie

Miercuri, 10 februarie, poliția l-a escortat pe șofer în afara Norvegiei. De asemenea, acesta a acceptat amendă de 11.000 de coroane norvegiene, echivalentul a 1.068 de euro. Autoritățile norvegiene nu au făcut public numele sau naționalitatea șoferului.

„Conducerea unui camion iarna, în Norvegia, fără a fi echipat corespunzător constituie un mare potențial de pericol”, mai spune Skogmo.

În Norvegia, vehiculele comerciale de peste 3.5 tone sunt obligate să folosească lanțuri de iarnă pe drumurile înzăpezite sau înghețate de la mijlocul lunii noiembrie până la sfârșitul lunii martie, indiferent de condițiile rutiere din țara scandinavă.

Din aceeași categorie...

Back to top button