Extinderea rețelei de drumuri supuse taxării din Germania va afecta aprox. 140.000 de camioane

Extinderea rețelei de drumuri supuse taxării din Germania va afecta aprox. 140.000 de camioane
Extinderea taxării pe toate drumurile federale din Germania, începând cu 1 iulie 2018, va afecta aproximativ 30.000 de companii de transport naționale și internaționale.

Odată cu extinderea taxării camioanelor pe toate drumurile federale de la 1 iulie 2018, aproximativ 30.000 de companii vor trebui să plătească taxe pentru aproximativ 140.000 de vehicule și combinații de vehicule cu GVW de peste 7.5 tone, înmatriculate în Germania sau în afară acesteia.

Extinderea rețelei de drumuri supuse taxării din Germania va afecta aprox. 140.000 de camioane

Desigur, extinderea rețelei de drumuri supuse taxării din Germania nu va afecta doar industria de transport și logistică, ci și multe alte industrii care utilizează rețeaua națională de drumuri din Germania.

În viitor, secțiunile de drumuri care fac obiectul taxării vor include aproximativ 13.000 de kilometri de autostradă și 39.000 de kilometri de drumul federale ce permit traficul camioanelor.

Companiile de transport ar trebui, prin urmare, să afle din timp dacă vehicule lor sunt supuse taxării începând cu 1 iulie 2018.

Plata taxei prin intermediul aparatului de bord Toll Collect (OBU)
Cea mai simplă și cea mai convenabilă modalitate de a plăti taxă pentru cei care tranzitează în mod regulat Germania este metoda automată prin intermediul aparatului de bord (OBU), instalată în cabina camionului.

VEZI ȘI: Ford Trucks va lansa noul camion de internațional la IAA Hanovra 2018

De fiecare dată când vehiculul pornește, OBU pornește automat și transmite date la intervale regulate de timp despre rută și caracteristicile vehiculului, care sunt necesare pentru calculul taxei de drum.

La final de lună, compania de transport primește o declarație de taxare.

Pentru a avea un aparat de bord (OBU) instalat, compania de transport trebuie să se înregistreze mai întâi la Toll Collect. Acest lucru se poate face accesând portalul Toll Collect.

Odată înregistrat, compania va putea înregistra sau sterge vehicule, poate schimba adresa și detaliile persoanei de contact sau poate cere o nouă metodă de plată singură.

Toate companiile înregistrate la Toll Collect pot descărca declarații de taxare de pe portalul de client și pot vizualiza călătorii care nu au fost încă facturate. Clienții noi primesc datele inițiale de acces pentru portalul de client direct prin înregistrarea lor online.

Odată ce compania și vehiculul sunt înregistrate, partenerul de service poate instala OBU. Din păcate, în România nu există un astfel de partener, astfel că, transportatorii români pot instala aparatul de bord în Ungaria, acolo unde există un partener certificat Toll Collect.

Toll Collect oferă gratuit aparatul de bord, compania de transport trebuind să suporte doar costurile de instalare ale acestuia.

Alternativă: Plata taxei prin intermediul aplicației Toll Collect
Companiile de transport ale căror vehicule călătoresc ocazional pe rețeaua de drumuri supusă taxării din Germania, pot efectua plata prin metoda manuală de conectare.

În plus, față de conectarea prin intermediul unui terminal sau de pe PC o altă posibilitate de plată manuală este aplicația Toll Collect, care permite o conectarea rapidă și ușoară cu dispozitivele mobile.

Follow #infotrucker