Fabrica Iveco din Brescia, „casa” noului Eurocargo

Fabrica Iveco din Brescia

Fabrica Iveco din Brescia, „casa” noului Iveco Eurocargo, a fost importantă încă de la începuturile sale atât pentru producătorului italian cât și orașului, toate generațiile Eurocargo începând cu 1991 până în prezent fiind produse în aceasta.

Actuala fabrică Iveco din Brescia și-a început activitatea în 1903 sub numele de Fabbrica Automobili Roberto Zust, care, în 1928 a devenit OM și achiziționată de Fiat în 1968. Inițial, fabrica a produs automobile, inclusiv mașini de curse, ulterior marca OM orientându-se către sectorul agricol și apoi producția de vehiculele industriale. În 1975, OM a fost unul dintre „membrii fondatori” ai Iveco, devenind parte în toate privințele din noua companie. Și astfel, în 1991, fabrica din Brescia care producea vehicule de transport medii sub marca OM, a fost aleasă să înceapă producția de Eurocargo.

Fabrica Iveco din Brescia a fost modernizată integral în 2008, iar în prezent, aceasta are o capacitate de producțe de 140 de unități pe zi. În cadrul fabricii își derulează activitatea 2.100 de angajați. Brescia este dedicată producției de Eurocargo, unde întregului ciclu de producție al vehiculului de clasă medie a producătorului italian. Operațiunile includ asamblarea șasiului, structura cabinei, copsitorie, instalarea transmisiei, interior și inspecția finală. Variante speciale precum cele de armată sau pentru stingerea incendiilor sunt, de asemenea, fabricate în Brescia. Fabrica poate produce mai mult de 11.000 de variante diferite de vehicule.

Fabrica Iveco din Brescia, „casa” noului Eurocargo

Ca răspuns la această complexitate, în 2007 a fost introdus standardul World Class Manufacturing, care este un sistem integrat de producție adoptat în aproape toate fabricile CNH Industrial la nivel mondial. Este o metodologie care își propune să creeze un proces de detectare al erorilor pentru a elimina, defectele, ineficiența, deșeurile și accidentele. De altfel, după implementarea WCM, numărul accidentelor a scăzut cu 90%.

De asemenea, fabrica Iveco din Brescia a primit recent certificarea Silver Level în World Class Manufacturing (WCM). Această recunoaștere importantă recompensează aplicarea continuă a întregii fabrici care, la sfârșitul a trei zile de audit intens, a obținut un scor final de 60 de puncte. Astăzi fabrica Iveco din Brescia este una dintre cele zece fabrici care au obținut Silver Level, printre cele 59 de fabrici CNH Industrial din întreaga lume.

Citește și alte articole despre noul Iveco Eurocargo:
Tehnologia HI-SCR disponibilă pe Iveco Eurocargo
Noul Iveco Eurocargo: Camionul pe care orașul îl iubește

Noul Eurocargo: Versatilitate, funcționalitate și confort
Primele imagini cu noul Iveco Eurocargo 2015

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Follow #infotrucker