Știri

Fabrica Mercedes-Benz din Ludwigsfelde sărbătorește 30 de ani de producție

În urmă cu treizeci de ani, camionul Mercedes-Benz LN2 era primul model care ieșea de pe linia de producție a fabricii Ludwigsfelde (Brandenburg).

În 2021, fabrica Mercedes-Benz din Ludwigsfelde, care între timp a ajuns cea mai mare fabrică de producție de autoutilitare din lume din cadrul grupului Daimler, sărbătorește 30 de ani de producție.

Fabrica Mercedes-Benz din Ludwigsfelde sărbătorește 30 de ani de producție

Astăzi, aproximativ 200 din modele de serie Sprinter (autoșasiu și furgon) sunt fabricate zilnic, ajungând la peste 50.000 pe an. Din 1991, până în prezent, la Ludwigsfelde au fost produse și vândute în întreaga lume peste 820.000 de vehicule comerciale Mercedes-Benz.

Camionul Mercedes-Benz LN2 a deschis calea, urmat rapid de prima autoutilitară, T2, care a fost construită în aceeași perioadă, 1991-1996.

Modelul T2 a fost urmat de Vario și în cele din urmă Mercedes-Benz Sprinter, ale cărui variante sunt în producție în Brandenburg din 2006.

Fabrica Mercedes-Benz din Ludwigsfelde sărbătorește 30 de ani de producție

În prezent, în Ludwigsfelde sunt produse a treia generație de Sprinter, cu derivatele sale – autoșasiu, cât și varianta pentru autorulote. Acestea stau la baza multor tipuri de autovehicule, precum ambulanțe, vehicule recreative sau autoutilitare frigorifice.

Putere economică și siguranță pentru regiune
În urmă cu trei decenii, fabrica din Ludwigsfelde era unul dintre cei mai mari și, prin urmare, cei mai importanți angajatori industriali din regiune. În anii anteriori, Mercedes-Benz Vans a investit foarte mult în viitorul fabricii, în total aproximativ un miliard de euro.

VEZI ȘI: Versiunea cu ampatament mărit Ford Transit L5 poate transporta 10 europaleți

Astăzi, peste 2.000 de persoane lucrează pentru Mercedes-Benz în Ludwigsfelde, majoritatea la producția ultimei generații a modelului Sprinter.

Modificări ale producției de-a lungul anilor
Producția s-a schimbat considerabil în ultimii treizeci de ani, iar fabrica a fost în mod constant dezvoltată. Datorită eficienței sale și a numeroaselor inovații, Ludwigsfelde este acum unul dintre cele mai moderne locații ale grupului.

În ultimii ani, digitalizarea a crescut considerabil în producția de autoutilitare Mercedes-Benz, precum sistemele de transport fără șofer, sau utilizarea cipurilor RFID în procesele logistice.

Din aceeași categorie...

Back to top button