Știri

Fabrica Mitsubishi Fuso din Tramagal celebrează 60 de ani de producție

Daimler Truck a anunțat aniversarea de 60 de ani a fabricii sale din Tramagal (Portugalia), unde se produc camioanele Mitsubishi Fuso pentru Europa.

În 2023, fabrica a produs și livrat clienților aproximativ 11.800 de camioane, stabilind un nou record în istoria sa. Mitsubishi Fuso Truck Europe (MFTE) este hubul de producție european pentru camioanele ușoare Canter și eCanter. În prezent, vehiculele Canter asamblate la MFTE sunt exportate în 33 de țări europene și Maroc.

În cei 60 de ani de producție, peste 260.000 de unități au fost produse la Tramagal. Fabrica a fost înființată în 1964, ca un joint venture între companie portugheză de familie Duarte Ferreira și fostul producător francez de camioane Berliet.

Operațiunile de asamblare din kituri CKD pentru Mitsubishi Fuso Bus and Truck Corporation au început în 1980, cu modelul ușor Canter. În anii următori, fabrica a produs, pe lângă Canter, un camion FUSO de tonaj mediu, pick-up-ul Mitsubishi L 200, utilitara L 300 și autoturismul Pajero.

VEZI ȘI: DB Schenker folosește FUSO eCanter într-una din cele mai reci regiuni din Europa

În 1990, fabrica a fost achiziționată de compania portugheză de import Mitsubishi Motors Portugal. În 1996, Mitsubishi Motors Corporation a preluat facilitatea și a decis să se concentrze pe producția modelului FUSO Canter. Fabrica a intrat în rețeaua de producție a Daimler AG în 2004, după achiziția pachetului majoritar de acțiuni al Mitsubishi Fuso.

Din 2017, fabrica a început producția de serie mică a primei generații a camionului electric FUSO eCanter. În 2023 a început producția de volum a noii generații eCanter. Din 2022, fabrica este neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2, grație generării locale de electricitate verde.

FUSO a început producția noii generații eCanter în Europa

Din aceeași categorie...

Back to top button