Fabrica Tesla din Europa va construită în apropiere de Berlin

Fabrica Tesla din Europa va construită în apropiere de Berlin
Elon Musk, CEO-ul companiei Tesla, a confirmat că prima fabrica a producătorului american de vehicule electrice din Europa va fi construită în Germania, în apropiere de Berlin.

Deși avea în plan să construiască prima fabrică din Europa în Marea Britanie, Brexit-ul a schimbat planul inițial a celor de la Tesla.

Fabrica Tesla din Europa va construită în apropiere de Berlin

Așa cum era de așteptat, producătorul din California nu a oferit foarte multe informații referitoare la prima fabrică din Europa. Cu toate acestea, autoritățile din Germania vin cu câteva clarificări ca urmare a informațiilor menționate de americani în documentația depusă.

Conform acestor informații, construcția uzinei va începe în primul trimestru al anului viitor, iar investiția va ajunge la „mai multe miliarde de euro”.

Tesla ar urma să depună documentația completă în lunile următoare, însă autoritățile din Germania spun că americanii trebuie să se miște rapid pentru a primi toate aprobările.

VEZI ȘI: Interdicțiile sectoriale din Tirol reclamate la Curtea Europeană de Justiție

Tesla a anunțat că producția la uzina din apropiere de Berlin va începe în 2021, viitorul SUV Model Y urmând să fie asamblat în localitatea germană. Pentru început, americanii vor avea nevoie de circa 3.000 – 4.000 de angajați, urmând ca numărul acestora să crească la 8.000, în momentul în care uzina va ajunge la capacitatea maximă de producție.

În același timp, Tesla va construi la Berlin și un centru de design și inginerie.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.