Camioane

Faceți cunoștință cu noua generație de camioane MAN

Orientată mai mult către șofer, noua generație de camioane MAN stabilește noi standarde de eficiență, confort, siguranță și conectivitate.

La o distanță de 20 de ani de la ultima schimbare majoră de gamă, bavarezii de la MAN au lansat noua generație de camioane, care răspunde cerințelor în schimbare ale industriei de transport.

Faceți cunoștință cu noua generație de camioane MAN

Această nouă generație a preluat ADN-ul legendarei serii MAN TGA, introdusă pe piață în anul 2000, dar stabilește noi standarde de eficiență, confort, siguranță și conectivitate.

Noile camioane TGX, TGS, TGM și TGL vin cu un interior complet reproiectat, faruri LED, o nouă grilă a radiatorului, care nu mai este lucioasă, noi bare de protecție, o mai bună aerodinamică, respectiv noi denumiri ale cabinelor și un consum redus cu 8%, comparativ cu generația pe care o înlocuiesc.

Pentru a vă face o idee despre cât de important este acest proiect pentru MAN, vă spunem că noua generație de camioane MAN înseamnă în cifre 12.000.000 de ore de muncă, din care 167.000 de ore doar pentru design, 4.000.000 de kilometri de teste de drum, 2.8 milioane de linii de programare software, 2.100 de angajați implicați direct și aproximativ 22.000 de noi repere integrate.

Trebuie să recunoașteți că cifrele sunt impresionante, însă, la fel ca în fotbal, doar rezultatul contează.

Noua generație de camioane reprezintă evoluția MAN Truck & Bus de la un producător de vehicule comerciale la un furnizor de soluții de transport inteligente și durabile.

Focus mai mult pe șofer
Pentru a optimiza spațiul de muncă din camion în scopul de a satisface mai bine nevoile zilnice ale șoferului, trebuie ca în prim-plan să fie plasate performanța și motivația. La urma urmei, elementele decisive pentru succesul economic al unei companii de transport sunt angajamentul și satisfacția șoferilor.

VEZI ȘI: Camioane electrice cu hidrogen sunt mai profitabile decât cele cu baterii, spune CEO-ul Nikola

Acesta este motivul pentru care noua generație de camioane MAN stabilește noi standarde în termeni de ușurință în utilizare, ergonomie, funcționare mai intuitivă și mai fiabilă, conectare cu dispozitive și aplicații digitale și, nu în ultimul rând, spațiu optim pentru șofer.

Faceți cunoștință cu noua generație de camioane MAN

Noul interior vine cu o nouă planșă de bord tip cockpit, cu zone ușor de accesat pentru șofer, un concept de depozitare bine gândit și confortul pentru dormit. Acest lucru se datorează faptului că MAN a inclus constant expertiza și feedback-ul șoferilor profesioniști și prorietarilor de flote pe parcursul procesului de dezvoltare, pentru ca nevoile acestora să se regăsească în noile camioane.

Sistemele moderne de asistență la condus, precum asistența la virare recent dezvoltată, sistem adaptiv de menținere a vitezei de croazieră (ACC) cu funcție Stop & Go, asistența la deplasarea în ambuteaje, precum și asistența la schimbarea benzii de rulare ajută la reducerea efortului depus de șofer și crește siguranță în trafic.

Mai eficiente și economice
În afara sistemelor inovatoare de asistență, MAN echipează noua gamă de camioane cu o serie de motoare diesel în 6 cilindri care dezvoltă între 330 și 640 CP. Introdusă în 2019, gama de propulsoare Euro VI D va atinge potențialul maxim de eficiență cu noua generație de camioane MAN.

Indicativele pentru noile motorizări sunt D08 (6.8 litri), D15 (9.0 litri), D26 (12.4 litri) și D38 (15.2 litri).

Conform producătorului german, noile camioane au un consum de carburant cu 8% mai mic, în aplicațiile clasice de transport pe distanțe lungi, comparativ cu versiunea predecesoare Euro VI C.

De semenea, îmbunătățirea tuturor componentelor oferă un avantaj în perioada de garanție și post garanție reducând considerabil costurile de întreținere și service.

Faceți cunoștință cu noua generație de camioane MAN

Un element cheie în reducerea consumului de carburant este aerodinamica îmbunătățită a cabinelor. Mai mult, MAN oferă cursuri de instruire și pregătire în combinație cu aplicații digitale, cu scopul de a oferi suport șoferilor în a deveni și mai eficienți atunci când conduc.

Noua generație de camioane MAN are sarcina utilă optimizată, ceea ce permite utilizarea în toate sectoarele, chiar și acolo unde greutatea totală a camionului este extrem de importantă.

Faceți cunoștință cu noua generație de camioane MAN

Vom reveni cu articole de detaliu despre fiecare model al noii generații de camioane MAN.

Din aceeași categorie...

Back to top button