Știri

Facturile Eurowag pot fi plătite în 13 monede disponibile, inclusiv lei

Facturile Eurowag pot fi plătite în 13 monede disponibile, inclusiv lei. Moneda nu poate fi schimbată în cazul facturilor pentru EW Mastercard sau al rambursărilor de taxe.

Facturile emise în monede diferite reprezintă o bătaie de cap zilnică pentru transportatori. În timp ce companiile de transport mai mari rezolvă această problemă prin înființarea de conturi în valută, pentru companiile de logisticămici și mijlocii acest lucru poate însemna costuri suplimentare semnificative.

Menținerea unui cont în valută este adesea supusă unor comisioane, la fel ca și plățile sau transferurile.

Pentru a ușura povara acestor comisioane, Eurowag oferă acum o soluție interesantă și simplă pentru clienții săi – conversia valutară pe toate facturile Eurowag, folosind doar câteva clicuri și fără costuri suplimentare.

Serviciul, care este disponibil prin intermediul portalului pentru clienți Eurowag, permite conversia monedei de facturare pentru majoritatea documentelor contabile. Cel mai adesea, acestea sunt facturi emise pentru combustibil, taxe de drum și alte servicii suplimentare furnizate de Eurowag, cum ar fi spălarea camioanelor.

„Clientul are o monedă predefinită pentru facturi la Eurowag. Cu toate acestea, dacă, din anumite motive, trebuie să plătească o factură într-o altă monedă, o poate face cu câteva clicuri în portalul clienților”, Martina Sedláčková, specialist de produs Eurowag.

Conversie valutară cu volum și număr nelimitat de conversii

Clienții Eurowag pot schimba moneda de pe factură după ce se loghează în Portalul Clienți, făcând clic pe butonul „Conversie valutară” din prezentarea generală a facturii. Sistemul oferă posibilitatea de a alege între 13 valute disponibile, inclusiv rata de conversie curentă, care este derivată din punctul median al Băncii Centrale Europene. Astfel, este foarte ușor de comparat avantajul conversiei prin intermediul Eurowag cu ratele de conversie de la alte instituții bancare.

Un alt avantaj este faptul că clientul poate alege să convertească orice parte proporțională din suma facturată – de exemplu, să plătească jumătate din sumă în propria monedă și jumătate într-o monedă străină. Nu există nicio limită în ceea ce privește numărul de transferuri pentru facturi sau sumele care urmează să fie convertite.

VEZI ȘI: Indicele kilometrilor parcurși de camioane a crescut ușor în Germania

„Serviciul este utilizat de aproximativ 600 de clienți pe lună, adică aproximativ unul din 35 de clienți Eurowag. Cei mai mulți dintre aceștia sunt clienți din afara zonei euro, adică din Republica Cehă, Polonia, Ungaria, România și Bulgaria”, spune Martina Sedláčková.

Utilizat de companii mici și mijlocii

Serviciul de conversie valutară a facturilor a câștigat popularitate, în special în rândul clienților din companiile mici și mijlocii care fac afaceri în străinătate, dar care sunt, de asemenea, sensibili la costurile asociate comisioanelor bancare pentru menținerea și utilizarea conturilor în valută.

Acest serviciu este cea mai ușoară modalitate pentru acești transportatori de a converti moneda de facturare. Oferă transparență, rapiditate, ușurință de utilizare și, mai presus de toate, economii la cheltuielile de administrare și la comisioanele aferente produselor bancare de schimb valutar.

Monedele disponibile pentru plata facturilor (ordonate în ordinea descrescătoare a volumelor de conversie): EUR, HUF, CZK, RON, PLN, BGN, USD, CHF, DKK, TRY, NOK, GBP și SEC.

Din aceeași categorie...

Back to top button