Patronate și sindicateȘtiri

Fără intervenția statului, transporturile riscă să devieze ireversibil economia

În perioada 12-14 februarie 2016, a fost organizată la Sighișoara adunarea generală a Federaţiei Operatorilor Români de Transport, în care, pe lângă probleme interne ale asociației au fost dezbătute și analizate problemele actuale din sectorul transportului turier din România.

Astfel, în cadrul şedinţei, delegaţii transportatorilor rutieri de mărfuri şi pasageri, ai şcolilor de şoferi, ai centrelor de formare profesională, asociaţiilor profesionale, asociaţiilor transportatorilor în regim de taxi şi închiriere, precum şi ai celor ce transportă vehicule avariate, au ajuns la concluzia dramatică ca aceste activităţi se află într-un declin puternic, generat de haosul legislativ şi instituţional, dar şi de măsurile împotriva capitalului autohton, pe care guvernarea ultimelor 15 ani le-a aplicat greşit în mod repetat.

Provocările la care se aşteaptă asociația patronală FORT pentru perioada 2016-2020 au fost sintetizate într-un material ce va fi transmis Guvernului României, Ministerului Transporturilor, Ministerului de Interne, Ministerului Dezvoltării şi Administraţiei Publice.

Fără intervenția statului, transporturile riscă să devieze ireversibil economia

Puncte din cadrul raportului
Dispariţia resursei umane sectoriale, cuantificată în momentul de faţă la un număr necesar de angajaţi de aproximativ 10.000.

Discrepanţele majore raportat costurilor operaţionale între societăţile autohtone şi cele străine, având ca şi cauză supraaccizarea carburanţilor, tarifele uriaşe practicate pentru RCA, finanţarea extrem de costisitoare a materialului rulant, haosul legislativ şi concurenţei neloiale din partea celor ce practică activităţi ilicite.

Interesele politice în elaborarea actelor cu impact major la bugetul de stat, dar şi activitatea companiilor de profil. Exemplu legea 92 a serviciilor de transport public local, prin a cărei modificare, MDRAP încearcă să înlocuiască firmele de transport neînregimentate politic cu firmele de casă ale baronilor locali, ce urmează să finanţeze prin compensări excesive „paraindaratul” către buzunarul propriu.

VEZI ȘI: MDRAP provoacă haos în transportul public local

Neaplicarea legislaţiei în ceea ce priveşte transporturile şi/sau serviciile specializate ilicite (transportul de personae, transportul vehiculelor avariate, şcoli de şoferi). Atât poliţia rutieră, cât şi celelalte instituţii abilitate, refuză cu insistenţă să intervină, constant şi conştient pentru stârpirea activităţilor desfăşurate în această manieră.

Astfel FORT-ul îşi propune să clarifice poziţia Guvernului României şi a ministerelor de resort faţă de toate problemele care macină industria şi serviciile sectoriale, urmând ca în funcţie de poziţionarea acestora să acţioneze în consecinţă, începând cu primăvara acestui an.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button