Farmexim şi-a extins flota cu 6 camioane Volvo Trucks

Farmexim şi-a extins, recent, flota de autovehicule achiziţionând 6 autovehicule Volvo FL de la Volvo Trucks pentru distribuirea la nivel naţional a produselor.

Achiziţia modelului Volvo FL vine în sprijinul strategiei Farmexim de dezvoltare, care include şi completarea flotei sale auto cu o capacitate mai mare de transport, care să asigure distribuţia la scară naţională. Noile autocamioane Volvo FL vor fi folosite pentru transportul de produse farmaceutice de la noul centru logistic al companiei aflat în Baloteşti către centrele de distribuţie regionale.

Farmexim şi-a extins flota cu 6 camioane Volvo Trucks

„Pentru a creşte eficienţa distribuţiei naţionale am ales să deţinem şi să gestionăm propria flotă. Am ales modelul Volvo FL pentru caracteristicile sale constructive şi structurale care îl fac uşor de utilizat şi de întreţinut. De asemenea, capacitatea sa de transport corespunde strategiei noastre de dezvoltare logistică. La începutul anului am inaugurat un nou centru în Baloteşti, în urma unei investiţii de 16 milioane de euro, iar în următoarea perioadă planificăm şi extinderea spaţiului alocat depozitului de la Timişoara”, a declarat Ovidiu Buluc, Director General Farmexim.

„Am propus partenerului nostru modelul Volvo FL pentru capacitatea mare de încărcare şi manevrabilitatea superioară, atribute esenţiale pentru o distribuţie eficientă. La acestea se adaugă şi consumul redus de combustibil, rezultatul tehnologiilor inovatoare create de Volvo Trucks”, a declarat Sigurd Wandel, Director General Volvo Group Trucks Romania.
Volvo FL este modelul cel mai mic din gama de camioane produse de Volvo Trucks, noua versiune fiind lansată în 2013. Este compact şi uşor de manevrat, cu o ergonomie proiectată să ofere standarde înalte în privinţa siguranţei active şi pasive. Acestea contribuie la protecţia şoferului, a celorlalţi participanţi la trafic, precum şi la evitarea incidentelor care afectează disponibilitatea camionului.

„Clienţii noştri conduc în primul rând o afacere şi apoi administrează un parc de autovehicule. De aceea ne propunem ca pachetul de servicii de asistenţă să răspundă cerinţelor acestora de îmbunătăţire a eficienţei activităţii de distribuţie. În plus, autocamioanele Volvo sunt recunoscute pentru fiabilitatea lor, cu impact direct asupra disponibilităţii acestora”, a adăugat Sigurd Wandel.

Caracteristicile modelulul Volvo FL livrat către Farmexim

Modelul Volvo FL de 12 tone livrat către Farmexim dispune de un motor Euro 6 de 8 litri şi o putere de 250 CP. Cuplul excelent la turaţii mici permite o accelerare rapidă şi îmbunătăţeste manevrabilitatea la viteze reduse, făcându-l ideal pentru distribuţia urbană.

Alături de greutatea mică ce permite o capacitate mai mare de încărcare, Volvo FL este echipat cu o serie de echipamente care contribuie la obţinerea unui nivel înalt de eficienţă. Spre exemplu, transmisia automatiză I-Sync cu 6 trepte de viteză, a cărei robusteţe combinată cu un design compact şi uşor, oferă atât silenţiozitate, o durată de viaţă îndelungată dar şi operare confortabilă, lină şi în siguranţă, permiţându-i şoferului să se concentreze la trafic şi să deţină pe deplin controlul.

Pe lângă performanţele si tehnologiile avansate specifice camioanelor Volvo, înainte de toate, siguranţa este mereu pusă pe primul loc. Modelul Volvo FL include caractersistici excelente de siguranţă, spre exemplu: o cabină testată conform celor mai înalte standarde Volvo, centuri de siguranţă integrate, sistem de ancorare ranforsat, sisteme de protecţie anti-împănare faţă şi spate, vizibilitate superioară, program electronic de stabilitate ca dotare standard.

De asemenea, bara de protecţie din faţă, formată din trei părţi, dispune de colţare din oţel, cu rezistenţă bună la impact, ceea ce reduce riscul deteriorărilor ce ar putea presupune, altfel, costuri nedorite. Toate acestea pentru o exploatare în siguranţă şi eficientă.

Flexibilitatea este o altă caracteristică importantă  a modelului Volvo FL: şasiul a fost pregătit din fabrică pentru a permite un montaj perfect al tipului de caroserie dorit.
Noile Volvo FL sunt echipate cu suprastructuri tip izotermă, cu o capacitate de 37 mc şi dotate cu agregat frigorific reversibil ce poate menţine o temperatură constantă între -20 şi 25 grade Celsius indiferent de temperatura din exterior, pentru a permite transportul medicamentelor ce necesită condiţii speciale de temperatură, cum ar fi vaccinurile (2-8 grade).

Follow #infotrucker