Știri

Farmexim si-a modernizat flota de camioane cu unitati de frig Thermo King

Farmexim, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse farmaceutice din Romania, colaboreaza cu Thermo King, producator de solutii de control al temperaturii de transport pentru diverse aplicatii mobile si marca a Ingersoll Rand, pentru modernizarea flotei urbane de vehicule frigorifice cu solutii de racire precise, stabile si sigure.

Odata cu cresterea volumului de produse, a crescut si necesitatea Farmexim de a transporta medicamente de la centrul principal de logistica la depozitele locale. Produsele farmaceutice trebuie transportate la o anumita temperatura, gestiunea  exacta a temperaturii – pentru a se garanta mentinerea nivelului maxim de eficacitate. Intrucat controlul ineficient al temperaturii ramane o preocupare prioritara in domeniul sanatatii, companii proactive, precum Farmexim, au dorit sa-si modernizeze flota de vehicule frigorifice pentru a se asigura ca utilizeaza cea mai noua tehnologie pentru livrarea produselor farmaceutice.

Farmexim si-a modernizat flota de camioane cu unitati de frig Thermo King

Companiile farmaceutice se bazeaza in mare masura pe transportul controlat si fara compromisuri al produselor farmaceutice pentru a garanta conformitatea cu normele Uniunii Europene privind bunele practici de distributie (GDP). Intrucat un mediu cu temperatura controlata, stabil si sigur, este esential in cazul transportului de produse medicale si farmaceutice, Farmexim a decis sa-si modernizeze flota interurbana de vehicule frigorifice. Totodata, Farmexim a cautat modalitati de a-si spori eficienta operationala, de a diminua zgomotul si de a reduce impactul asupra mediului.

„Farmexim asigura in prezent livrarea de produse farmaceutice la nivel national unui numar de peste 3500 de clienti, farmacii, precum si unui numar de aproximativ 400 de spitale”, a declarat Cosmin Constantin, manager de flota la Farmexim.  „Obiectivul nostru este sa ne imbunatatim permanent operatiunile si, impreuna cu partenerii nostri strategici, ne propunem sa oferim clientilor nostri cele mai bune si mai eficiente servicii.”

Dupa evaluari si verificari atente, impreuna cu Termoport, Reprezentantul oficial al Thermo King in Romania,  inclusiv calcule legate de consumul de carburant si de emisiile sonore, conducerea Farmexim a hotarat ca noua flota frigorifica urbana sa aiba in dotare unitati Thermo King seria T-600R pentru controlul temperaturii camioanelor.

Pentru a asigura transparenta necesara a datelor si vizibilitatea completa a evenimentelor cheie care afecteaza securitatea marfii, unitatile au fost dotate suplimentar si cu inregistrator de date Thermo King TouchPrint cu imprimanta.

„Termoport si Thermo King au fost intotdeauna aproape de clienti, pentru a le oferi cele mai bune solutii care sa le satisfaca nevoile si sa corespunda standardelor de calitate si cerintelor de conformitate”, a afirmat Decebal Stefanescu, director general Termoport, reprezentantul Thermo King in Romania. „Ne bucuram ca am putut sa oferim un pachet complet de solutii de refrigerare companiei Farmexim, contribuind astfel la dezvoltarea operatiunilor acesteia”.

Seria T de la Thermo King a stabilit noi standarde in domeniu in ceea ce priveste fiabilitatea, performanta, eficienta si costurile de proprietate reduse, asigurand o capacitate mai mare la viteze de functionare mai mici si permitand un control precis al temperaturii.

Sistemele Thermo King T-600R de control al temperaturii camioanelor, alese de Farmexim, se caracterizeaza printr-o functionare silentioasa, un consum redus de carburant si cerinte minime de intretinere pentru a economisi timp si a reduce costurile de functionare. Unitatile sunt echipate cu sistem de control TSR-3 cu microprocesor si interfata cu simboluri, pentru o temperatura precisa, gratie unor setari rapide si simple ale parametrilor corespunzatori pentru fiecare sarcina.

Thermo King TouchPrint ofera Farmexim o vizibilitate completa a evenimentelor-cheie care afecteaza siguranta incarcaturii, precum deschiderea usilor sau modificarile valorilor de referinta. Inregistratorul de date ofera o putere de procesare si o memorie suficient de mari pentru a permite o interfata cu ecran tactil si o imprimanta termica de mare viteza, transformand configurarea initiala si utilizarea jurnalelor de date in operatiuni foarte simple.

In plus, Termoport a pus la dispozitia Farmexim un program de intretinere asigurat de ampla sa retea nationala de service, precum si instruire pentru soferi.

Din aceeași categorie...

Back to top button