Federația Europeană a muncitorilor din Transporturi se opune eliminării sau relaxării limitelor de timp

Federația Europeană a muncitorilor din Transporturi se opune eliminării sau relaxării limitelor de timp

Federația Europeană a muncitorilor din Transporturi (ETF) se alătură filialei sale Unite the Union pentru a se opune oricărui plan al guvernului britanic de ralxare sau eliminare a limitelor de timp stabilie prin Regulamentul 561/2006 în cazul unui Brexit fără acord.

„Considerăm că greșelile guvernului britanic în gestionarea Brexit-ului nu ar trebui transmise șoferilor profesioniști, o categorie de lucrători neplătită și obosită care trebuie să lupte în mod constant cu probleme de sănătate generate de odihna și condițiile de muncă precare”, au declarat reprezentanții ETF.

Studiile europene arată că mediul social și calitatea timpului de lucru sunt mai slabe în transport, comparativ cu alte sectoare. Cu excepția agriculturii, transportul reprezintă cea mai mare proporție de lucrători al căror timp obișnuit săptămânal de muncă depășește 48 de ore.

În acest context, limitele de timp în ceea ce privește șofarul sunt singurele mijloace pentru a asigura atât sănătatea conducătorilor profesioniști, cât și pentru a asigura siguranța pe drumurile europene.

VEZI ȘI: Transmec a investit peste 36 de milioane de euro în ultimii 5 ani pentru extinderea flotei

„De asemenea, am dori să vă atragem atenția asupra faptului că sectorul rutier se confruntă cu o populație de șoferi îmbătrânită. În Marea Britanie, vârsta medie a șoferilor profesioniști este de 54 de ani. Decizia dumneavoastră se referă astfel la un grup de lucrători care a fost expus la stres și presiune de muncă timp de zeci de ani. Și sigur veți susține că acest lucru este obișnuit pentru toți lucrătorii din Marea Britanie. Nu vom accepta această modalitate de gândire! Vă invităm să vă amintiți că șoferii profesioniști suportă o povară suplimentară: să ducă sarcinile la capăt și totodată să păstreze drumurile în siguranță pentru ceilalți utilizatori ai șoselelor”, au completat reprezentanții ETF.

Foto – Pixabay

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.