Dakar RallySportȘtiri

Federico Villagra și Iveco conduc la general în Dakar Rally

O zi excepțională în a 5-a etapă de Dakar Rally pentru experimentatul pilot argentinian Federico Villagra a cărui clasare pe locul 3 la sfârșitul etapei i-a adus primul loc la general în cadrul celui mai dificil rally-raid din lume.

A cincea etapă în lungime totală de 642 kilometri din care 327 kilometri de probă specială, desfășurată între Jujuy și Uyuni a fost cel mai dificil traseu de până acum, combinând trasee de cornișe, drumuri uscate și umede, uneori, cu ploi intermitente. În plus, altitudinea la care s-a mers a afectat în mod semnificativ performanțele motoarelor, dând concurențolor mari bătăi de cap.

Cu un inceput oarecum ezitant, contorizat cu al saptelea timp după primul punct de control de pe traseu, Federico „Coyote” Villagra a început o misiune de recuperare, reușind până la final să termine pe podium și să treacă pe locul 1 la general.

Federico Villagra și Iveco conduc la general în Dakar Rally

A cincea etapă din Dakar Rally a fost câștigată de rusul Eduard Nikolaev la volanul Kamaz-ului echipei Master Team, urmat de pilotul ceh al echipei Buggyra, Martin Kolomy la volanului nui Tatra.

[pullquote align=”full” cite=” Federico Villagra, Petronas De Rooy Iveco” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Pe ultima parte a etapei maraton, cu drumuri drepte dar dificile, cu zone deschise și unele coborâri, în care am rămas și fără frâne, ne-am complicat viața. Kamaz ne-a batut pentru că am pierdut timp prețios.[/pullquote]

A șasea etapă din Dakar Rally 2016, va avea un traseu de 298 de kilometri de probă specială în întregime în Bolivia, traversând Salar de Uyuni, unde concurenții vor întâlni un climat schimbător, cu ploaie și posibilă lapoviță. Etapa se va încheia tot în orașul Uyuni.

VEZI ȘI: Eduard Nikolaev a câștigat a 5-a etapă din Dakar 2016

Pentru a fii la curent ce se întâmplă cu Federico „Coyote” Villagra în Dakar Rally 2016, puteți urmări pagina sa oficială de Facebook – www.facebook.com/fedevillagrafaceoficial, contul de Twitter – @villagrart, Instagram – villagrart și website-ul – www.villagraracing.com.ar

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button