Camioane

Fehrenkötter va testa timp de 3 ani costurile de operare a 7 modele de camioane

Compania germană de transport Fehrenkötter a anunțat un test comparativ între cele 7 mărci europene tradiționale de camioane, ale căror costuri de operare vor fi calculate timp de 3 ani.

Fehrenkötter a ales pentru comparație 7 camioane rigid cu 3 axe, adaptate pentru transport de utilaje. Modelele alese sunt DAF XF 480, Iveco S-Way 480, MAN TGX 26.470, Mercedes-Benz Actros 2645, Renault Trucks T480, Scania 450 S și Volvo FH460.

Fehrenkötter va testa timp de 3 ani costurile de operare a 7 modele de camioane

Fiecare dintre aceste camioane va fi echipat cu cea mai înaltă cabină posibil și configurații comparabile. La finalul celor trei ani, compania va anunța care este modelul mai economic de deținut, dar și cel mai apreciat de șoferi.

Testul comparativ este realizat în parteneriat cu editura ETM Verlag, care publică și revista de specialitate Fernfahrer.

Fehrenkötter nu este la prima experiență de acest gen. Compania a mai organizat teste comparative cu modele Euro V, iar apoi cu primele modele Euro VI.

VEZI ȘI: Germania: S-au redeschis parcările de pe A43 Speckhorn, cu mai multe locuri pentru camioane

Primul test, finalizat în 2010, a fost câștigat de Renault Premium. În al doilea test, realizat în perioada 2014-2016, s-a impus Volvo FH460.

Interesant este și faptul că vehiculele câștigătoare nu au dominat flota Fehrenkötter în anii următori. Compania se bazează în principal pe camioane Mercedes-Benz, model clasat pe locul 3 în testul comparativ încheiat în urmă cu 5 ani.

Din aceeași categorie...

Back to top button