ȘtiriSustenabilitate

Feldschlösschen livrează berea cu Renault Trucks D Wide Z.E.

Renault Trucks a livrat companiei Feldschlösschen, o subsidiară Carlsberg Group din Elveția, primul Renault Trucks D Wide Z.E. din cele 20 de unități comandate.

În luna februarie, Renault Trucks anunța semnarea unui contract istoric cu Carlsberg Group, pentru livrarea a 20 de camioane electrice D Wide Z.E. cu greutatea totală maximă autorizată de 26 de tone.

Feldschlösschen livrează berea cu Renault Trucks D Wide Z.E.

La o diferență de aproape 9 luni, pe 24 noiembrie 2020, producătorul francez de camioane a anunțat livrarea primului primului Renault Trucks D Wide Z.E. din comanda plasată de berarul elvețian Feldschlösschen.

”Sunt încântat că Renault Trucks sprijină Feldschlösschen și Carlsberg, un grup cu activitate de pionierat atunci când este vorba despre investițiile în tehnologia electrică. Transportul trece prin schimbări majore. Industria noastră se va schimba în următorii zece ani mai mult decât a făcut-o în ultimul secol și, prin acest parteneriat, Carlsberg și Renault Trucks ne arată viitorul”, a declarat Bruno Blin, președintele Renault Trucks.

Feldschlösschen și Grupul Carlsberg au un angajament puternic față de protecția mediului și reducerea încălzirii globale, urmăresc sistematic obiectivele strategiei lor sustenabile „Împreună către ZERO”, cu obiectivul de a atinge o distribuție neutră din punctul de vedere al emisiilor de CO2.

VEZI ȘI: Kögel Telematics furnizează date către toate portalurile telematice uzuale

Pentru a atinge aceste obiective, producătorul de bere va folosi pentru distribuția ”last mile” camioane electrice încărcate prin utilizarea electricității regenerabile, precum și transportul feroviar pentru distanțe lungi.

Feldschlösschen livrează berea cu Renault Trucks D Wide Z.E.

”Suntem mândri să vedem că munca noastră de pionierat, care a început în urmă cu mai mulți ani, dă în sfârșit roade. Suntem prima companie din Elveția și chiar din Europa care utilizează aceste camioane ecologice în distribuția de băuturi. Ambiția noastră este de a avea un rol de leader nu numai în producția de bere și băuturi, ci și în logistica băuturilor și în protecția mediului”, spune Thomas Amstutz, CEO al Feldschlösschen.

Vehiculele electrice Renault Trucks
Renault Trucks oferă o gamă largă de vehicule integral electrice, de la 3.1 la 26 de tone. Companiile de transport și distribuție care încearcă să își reducă amprenta de carbon pot primi un vehicul 100% electric pentru utilizare imediată.

Vehiculele electrice respectă calitatea aerului prin faptul că nu emit nici CO2 nici NOx în utilizare. Acestea pot fi conduse indiferent de restricțiile puse în aplicare de către municipalități, chiar și în perioade cu vârfuri de poluare. Fiind silențioase, pot fi utilizare în anumite orașe pe timpul nopții, respectând, astfel, odihna rezidenților locali și ușurează traficul din timpul zilei.

Renault Trucks este, în prezent, unul dintre primii fabricanți de camioane care produce modele electrice în serie, la fabrica sa din Blainville-sur-Orne, Normandia.

Specificații tehnice Renault Trucks D Wide Z.E.

  • Propulsie: două motoare electrice
  • Configurație axe: 6×2
  • Putere: 2 x 370 kw (260 kw putere continuă)
  • Cuplu maxim: 850 Nm (motoare electrice) / 28 knm (axă spate)
  • Transmisie: automată cu două trepte
  • Ampatament disponibil: 3.900 mm
  • MTMA: 26 de tone
  • Baterii: Li-Ion cu capacități de la 200 kwh la 265 kwh
  • Autonomie reală: până la 180 km

Din aceeași categorie...

Back to top button