Fenomene meteorologice severe anunțate în Slovenia

Fenomene meteorologice severe anunțate în Slovenia

Institutul Național de Meteorologie sloven a emis avertizări de fenomene meteorologice severe pentru următoarele zile.

Institutul Național de Meteorologie sloven a emis avertizări cod portocaliu pentru vânt puternic cu viteze de până la 120 km/h în regiunile din vestul şi sud-vestul ţării şi cod galben pentru temperaturi scăzute în nord şi nord-est.

Pe unele drumuri naţionale din Goriska şi Obalno-Kraška, dar și pe drumul expres H4 (între Vipava și Vrtojba) circulaţia este limitată temporar pentru anumite categorii de autovehicule (de exemplu autocamioane cu prelată şi cele cu instalaţie frigorifică), pentru evitarea producerii de accidente rutiere din cauza vântului puternic.

Având în vedere prognozele meteorologice, autoritățile slovene estimează că restricțiile de circulație vor fi menținute, cel puțin, până la data de 20 ianuarie 2017, la ora 10:00.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Slovenia: +38615058294 și +38615057335, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

VEZI ȘI: Spania anunță cod roşu şi portocaliu de precipitaţii severe

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al Ambasadei: +38640980068.

Vă recomandăm consultarea paginilor de Internet:
https://meteo.arso.gov.si/met/en/, https://www.promet.si/portal/en/1traffic-conditions.aspx,
https://meteoalarm.eu/en_UK/0/0/SI-Slovenia.htmlhttps://www.mae.ro/travel-alerts

Ca de fiecare dată infotrucker.ro vă recomandă să consultați pagina de Internet www.mae.ro şi vă reaminteşte faptul că aveți la dispoziție aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei MAE de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.