Fiat e-Ducato va debuta pe piață în această toamnă

Fiat e-Ducato va debuta pe piață în această toamnă
Fiat e-Ducato, versiunea electrică a autoutilitarei Ducato, a intrat în faza finală de testare și urmează să debuteze pe piață în această toamnă.

„Clienții mari”, așa cum i-a numit Fiat, au intrat într-un program pentru testarea finală a produsului, înainte ca debutul comercial al lui e-Ducato să aibă loc în toamna acestui an.

Fiat e-Ducato va debuta pe piață în această toamnă

Fiat e-Ducato este echipat cu un motor electric cu o putere de 121 de cai și 280 Nm. Sarcina utilă este de 1.950 de kilograme, iar viteza maximă a fost limitată electronic la 100 km/h pentru a proteja bateria și pentru a oferi o autonomie ceva mai mare.

Clienții vor avea de ales din două pachete de baterii. Primul dintre acestea are o capacitate de 47 kWh și promite o autonomie de 204 kilometri, iar cel de-al doilea are 79 kWh și este capabil să suțină o autonomie electrică de până la 330 de kilometri.

Reîncărcarea completă la o priză cu o putere de 7.4 kW durează până la 8 ore, însă la o priză rapidă de 50 kW, Fiat e-Ducato va putea fi încărcat până la 80% în doar 50 de minute.

VEZI ȘI: Germania oferă 15.000 de euro celor care renunța la un camion Euro V și a cumpăra Euro VI

Bateriile au fost instalate în podea, iar motorul electric a fost amplasat în locul celui cu ardere internă. Astfel, volumul nu a fost afectat, e-Ducato fiind capabil să „înghită” între 10 și 17 metri cubi, în funcție de versiunea de caroserie aleasă.

În momentul lansării, Fiat e-Ducato va fi disponibil în versiunile furgon și autoșasiu. Prima variantă va fi disponibilă în trei versiuni de lungime și trei versiuni de înălțime. Totodată, Fiat anunță și o variantă de persoane cu până la 9 locuri.

Follow #infotrucker