Utilitare ușoare

Fiat lansează E-Ducato, prima sa utilitară electrică

Fiat Professional a ales Ziua Pământului pentru a prezenta E-Ducato, prima variantă 100% electrică a utilitarei mari Ducato.

În anul în care împlinește 40 de ani de prezență pe piață, Fiat Ducato a primit și prima sa variantă electrică, E-Ducato, care promite aceleași capabilități ca versiunile cu motoare cu combustie internă.

Fiat lansează E-Ducato, prima sa utilitară electrică

E-Ducato a fost proiectat după cerințele clienților, pornind de la arhitectura clasică cu tracțiune față. Bateriile sunt plasate sub podea, lăsând intact spațiul de marfă (între 10 și 17 metri cubi). Un avantaj suplimentar al acestei configurații este distribuția optimă a greutății și coborârea centrului de gravitate, pentru o manevrabilitate mai bună în orice condiții.

Modelul electric poate atinge performanțe echivalente versiunilor diesel, datorită motorului electric cu cuplu maxim de 280 Nm și putere de 90 kW (aproximativ 122 CP). Accelerația 0-50 km/h se face în doar 5 secunde.

E-Ducato are două versiuni pentru baterie (47 și 79 kWh) și 4 tipuri de încărcare, din care 3 disponibile de la lansare. Cu bateria de 47 kWh, utilitara poate parcurge până la 170 km în ciclul WLTP și până la 235 km în oraș. Cu bateria de 79 kWh, autonomia crește la 280 km în ciclul WLTP și 370 km în mediul urban.

VEZI ȘI: Renault Master ZE cu baterii suplimentare în remorcă

Doar 30 de minute de încărcare sunt suficiente pentru a conduce 100 km. Bateriile au o garanție de 10 ani sau 220.000 km (versiunea de 79 kWh) și 8 ani sau 160.000 km (versiunea de 47 kWh). E-Ducato are și 3 moduri de condus: Normal, Eco și Power.

Mai există și un mod ”Turtle”, care se activează automat când bateria este descărcată, limitând performanțele pentru o creștere a autonomiei cu 8-10%.

Fiat promite costuri de utilizare cu 40% mai reduse pentru E-Ducato față de versiunile convenționale. Astfel, costul total de proprietate este estimat a fi egal cu al unui diesel, în ciuda prețului de achiziție mai mare. În Italia, E-Ducato are un preț de la 42.700 de euro (fără TVA), cu garanție de 5 ani sau 120.000 km.

Fiat lansează E-Ducato, prima sa utilitara electricăFiat lansează E-Ducato, prima sa utilitara electricăFiat lansează E-Ducato, prima sa utilitara electrică

Din aceeași categorie...

Back to top button