Fiat Professional a făcut publice primele informații despre viitorul Ducato Electric

Fiat Professional a făcut publice primele informații despre viitorul Ducato Electric
În cadrul unui eveniment dedicat prezentării noii versiuni Fiat Ducato, producătorul italian a pregătit o serie de informații noi despre viitorul Ducato Electric.

Versiunea electrică a utilitarei italiene va fi pusă în vânzare începând cu 2020, an în care Fiat va oferi și o variantă echipată cu sistem de propulsie care funcționează cu gaz natural.

Fiat Professional a făcut publice primele informații despre viitorul Ducato Electric

Așa cum era de așteptat, viitorul Ducato Electric va miza pe aceleași caracteristici care au consacrat utilitara italiană la nivel european.

Pentru ca Ducato Electric să ia naștere, italienii au realizat o serie de studii și au ajuns la concluzia că peste 25% din cei care activează pe piața acestor tipuri de utilitare și-ar dori un vehicul electric. Viitorul Ducato Electric a fost dezvoltat ca un vehicul electric, motiv pentru care va oferi performanțe și dinamică excelentă.

În acest moment există o serie de segmente din piață care lucrează în orașe sau care parcurg drumuri zilnice relativ mici. Pentru aceste servicii, Ducato Electric reprezintă partenerul ideal.

Conform aceluiași studiu de piață, Fiat a ajuns la concluzia că cei care își doresc un vehicul electric în flotă sunt aceiași care urmăresc în detaliu un cost de operare cât mai bun, au rute care nu variază ca traseu și lungime și parcurg distanțe relativ mici în fiecare zi.

VEZI ȘI: Guvernul olandez a prezentat un proiect de lege privind taxare camioane

La fel ca în cazul versiunii cu combustie internă, viitorul Ducato Electric va putea fi personalizat în funcție de nevoile ficărui client, italienii oferind o varietate de versiuni. Și pentru că totul se rezumă la nevoi, Fiat va oferi viitorul Ducato cu mai multe versiuni de baterie.

Fiat Professional a făcut publice primele informații despre viitorul Ducato Electric

Autonomia oferită de aceasta ar urma să varieze de la 220 la 360 de kilometri, iar viteza maximă este limitată la 100 km/h. Motorul electric pregătit de Fiat va avea o putere de 90 kW și un cuplu de 280 Nm.

Pentru cei care își fac griji în ceea ce privește spațiul, Fiat spune că și viitoarea versiune electrică a lui Ducato va avea un volum de încărcare cuprins între 10 și 17 metri cubi și o capacitate maximă de încărcare de 1.950 de kilograme.

Alături de acest pachet extrem de interesant, Fiat va oferi și o mulțime de tehnologii moderne gândite să ușureze viața celui aflat la volan, dar în același timp să îmbunătățească și siguranța.

Follow #infotrucker