Fiat Professional a lansat noul Ducato

Divizia de comerciale ușoare a lui Fiat a lansat pe piața cea de-a șasea generație a celui mai de succes produs din gama sa, Fiat Ducato, vândut în 2.6 milioane de unități în 33 de ani de existență. Continuând tradiţia începută în 1981 de către Fiat și grupul PSA, noul Fiat Ducato împarte aceeași platformă tehnică cu noile modelele Citroen Jumper și Peugeot Boxer.

Punct de referință de-a lungul anilor în Europa, Fiat Ducato a reușit să depășească aceste granițe intrând pe piețe precum Rusia, Orientul Mijlociu, Africa, America Latină și chiar Australia. În prezent, Fiat Ducato se vinde în 80 de țări de pe întreg globul, inclusiv America de Nord sub denumirea de RAM ProMaster.

Fiat Professional a lansat noul Ducato

Conceput pe ideea „design conectat la funcționalitate“, noul Fiat Ducato are la baza trei direcții principale de dezvoltare: robustețe pentru un grad crescut de fiabilitate, eficiență pentru costuri scăzute de exploatare și nu în ultimul rând un conținut high-tech. În fapt, Fiat Professional nu a făcut decât să îmbunătățească moștenirea tehnologică și experiența acumulată de către generațiile anterioare de Ducato.

Fiat Ducato 2014

Exteriorul noului Fiat Ducato poartă semnătura stilul italian de design. Noile linii ce definesc forma, de altfel, consacrată a caroseriei, accentuează ideea de robustețe, dinamism, siguranță și nu în ultimul rând prospețime. Printre noutățile de la exterior amintim de cele două variante de culoare în care se poate comanda grila radiatorului și scutul de protecție aflat la partea inferioară a barei față, noi jante de 16 inch, farurile cu lumină de zi pe LED precum și bara față – formată din trei părți pentru a reduce costurile de reparație.

Interiorul noului Ducato vine și el cu îmbunătățiri substanțiale față de generația anterioară. Cel puțin la nivel declarativ, materialele folosite la interior sunt superioare față de vehicul model. Planșa de bord și consola centrală au fost reproiectate pentru o mai bună funcționalitate. De asemenea, spațiul interior al cabinei a fost reorganizat astfel că, au fost create o multitudine de spații de depozitare. Toate aceste schimbări majore ale interiorului au avut drept scop creșterea ergonomiei și a funcționalității. Noul Ducato va fi disponibil în trei variante de echipare – Classic, Tecno și Lounge. Ca și noutăți la interior merită amintit de noul tip de scaune, cu un nivel superior de conform față de generația precedentă și de suportul multifuncțional amplasat pe consola centrală ce poate fi folosit pentru o paletă largă de dispozitive precum smartphone, tablete sau pe post de clipboard.

Partea de conținut high-tech este pusă în evidență de dispozitivele de asistență precum și noul sistem de infotaiment. Toate versiunile oferă control electronic al stabilității (ESC) ca dotare standard, conform obligației impuse de legilația europene. Pe lângă ESC, noul Ducato poate fi echipat cu sistemul anti-răsturnare, sistemul de detectare a sarcinii (LAC), Hill Holder, ASR și EBA. Pentru a asigura o mai mare manevrabilitate, variantele cu motor de 2.3 și 3.0 litri sunt echipate standard cu Servotronic. Tot la capitotlul inovații, pentru a crește sarcina utilă, italienii au redus greutatea proprie a noului Ducato prin folosirea de materiale ușoare. Spre exemplu, suspensia spate este fabricată din material compozit.

Noul Fiat Ducato 2014

Grație propulsoarelor Multijet II Euro 5+, noul Ducato are un consum mediu dat de 5.8 l/100 km și emisii de 158 g/km de CO2. Italienii declara că noul Fiat Ducato are cea mai mică valoare a amprentei de carbon și cel mai mic consumul de carburant din clasa sa. Noul Ducato va avea tre versiuni de propulsie: 2.0 Multijet de 115 CP și 280 Nm (cutie de viteze cu 5 trepte), 2.3 Multijet de 130 CP și 320 Nm (cutie de viteze cu 6 trepte), 2.3 Multijet de 150 CP și 350 Nm cuplu maxim (cutie de viteze cu 6 trepte) respectiv 3.0 Multijet 180 CP și 400 Nm (cutie de viteze cu 6 trepte). Cutia de viteze Comfort Matic este disponibilă doar pentru propulsoarele de 2.3 Multijet și 3.0 Multijet.

Noul model produs de Fiat Professional oferă cea mai largă gamă cu tracțiune față de pe piață. Noul Ducato se poate configura în aproximativ 10.000 de varinate. Pentru varianta furgon, puteți alege 8 capacități diferite ce variaza între 8 și 17 m³. Nu în ultimul rând, Noul Ducato va fi disponibil în patru lungimi și trei înălțimi pentru furgonete și șase lungimi pentru varianta șasiu.

Noul Fiat Ducato va fi prezentat oficial presei internaționale la începutul lunii mai în cadrul unui eveniment la centrului de teste Balocco din Vercelli, Italia.

Follow #infotrucker

1 comentariu

  1. Dan Mark

    25/04/2014 at 1:30 PM

    Mai au probleme iarna la pornire ? Am un vecin care a vandut Ducato pentru ca nu-i pornea la minus 15

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.