Top NewsUtilitare ușoare

Fiat Professional a lansat noul Fiat E-Doblo, care promite o autonomie de peste 280 km

Fiat Professional a lansat oficial noul E-Doblo, care vine cu o baterie de 50 kWh ce promite o autonomie de peste 280 km.

Fiat continuă electrificarea gamei sale de autoutilitare. După versiunile electrice E-Ducato și E-Scudo, producătorul din Torino își completează gama cu noul e-Doblo. Din punct de vedere tehnic, cel mai mic model din gama producătorului italian nu aduce nicio revoluție.

Fiat Professional a lansat noul Fiat E-Doblo, care promite o autonomie de peste 280 km

Noul Fiat e-Doblo moștenește aceeași mecanică și dimeniuni ca și verii săi francezi din grupul Stellantis.

Doblo electric are o versiune cu ampatament scurt de 4,4 m, completată de o configurație lungă de 4,75 m. Pe partea de utilitate, volumul de încărcare poate ajunge la 4,4 metri cubi, iar sarcina utilă la 800 de kilograme, permițând încărcarea a până la 2 europaleți.

La fel ca în cazul E-Scudo, așa-numitul Magic Cargo permite o creștere de 0,5 metri cubi a volumului de marfă și posibilitatea de a încărca obiecte lungi, cum ar fi țevi sau scări de până la 3,4 metri lungime. În plus, este posibilă ridicarea scaunului de pe partea pasagerului și utilizarea compartimentului de dedesubt pentru cutii sau obiecte fragile, adăugând și mai mult spațiu.

Fiat Professional a lansat Fiat E-Doblo, care promite o autonomie de peste 280 km

Există, de asemenea, o masă cu tavă rotativă pentru a transforma cabina Doblo într-un birou mobil, în funcție de necesități.

În plus, datorită Magic Plug, disponibil doar pe E-Doblo, este posibil să se utilizeze energia electrică produsă de baterie pentru nevoi specifice de transformare, cum ar fi un agregat de frig sau un banc de lucru pentru unelte electrice.

Capacitatea și autonomia bateriei

În ceea ce privește propulsia, noul E-Doblo este echipat cu un motor electric de 100 kW și o baterie de 50 kWh care permite o autonomie de peste 280 km, în ciclul WLTP.

VEZI ȘI: Renault prezintă modelul electric Kangoo Van E-TECH

Datorită noului motor, noul E-Doblo atinge o viteză maximă de 130 km/h și un cuplu maxim de până la 260 Nm. În plus, versiunea cu emisii zero oferă flexibilitate clientului și o capacitate de încărcare cea mai bună din clasa sa, grație „Quick Charge Mode” de până la 100 kW, care permite încărcarea în curent continuu a 80% din baterie în doar 30 de minute.

Trei moduri de condus

Șoferul poate alege între diferite moduri: Normal, Eco și Power. Fiecare mod modifică răspunsul vehiculului la condus, îmbunătățind și optimizând performanțele acestuia: „Normal” este recomandat pentru condusul în traficul obișnuit; „Eco” îmbunătățește economia de combustibil, iar „Power” îmbunătățește puterea maximă a vehiculului.

Introducerea pachetului de baterii nu a provocat nicio modificare structurală: E-Doblò este disponibil în aceleași dimensiuni, caracteristici și configurații ca și versiunea cu motoare termice.

Asamblat la uzina Stellantis din Vigo, Spania, noul E-Doblo electric va începe să fie comercializat în lunile următoare. Dacă prețurile sale nu au fost încă dezvăluite, ne așteptăm la o ofertă similară cu cea a celorlalte mărci ale grupului, ale căror prețuri pornesc de la 35.000 de euro (fără bonusuri).

Din aceeași categorie...

Back to top button