Fiecare al cincilea camion care circulă în Austria nu are încă anvelope de iarnă

Fiecare al cincilea camion care circulă în Austria nu are încă anvelope de iarnă
În urma unui control efectuat recent în Austria s-a constatat că fiecare al cincilea camion nu are încă anvelope de iarnă.

Începând cu 1 noiembrie, anvelopele de iarnă sunt obligatorii pentru camioanele care circulă pe drumurile din Austria. Totuși, în urma unui control s-a constatat că fiecare al cincilea camion nu este echipat corespunzător.

Fiecare al cincilea camion care circulă în Austria nu are încă anvelope de iarnă

Marți, 3 noiembrie, echipele ASFINAG au organizat câteva acțiuni de control, pe A1 West, în zona Haag, pe A4, în zona Bruck/Leitha și pe A5 Nord/Weinviertel, în zona Schrick, pentru a verifica respectarea legislației în ceea ce privește pneurile de iarnă.

În total au fost controlate 477 de camioane, 80% dintre acestea având pneuri corespunzătoare și lanțuri. 103 camioane aveau anvelope de iarnă, dar nu aveau și lanțuri. Chiar dacă anul acesta acțiunile de control au fost mai reduse, din cauza pandemiei de coronavirus.

Reprezentanții ASFINAG spun că este crucial să facă aceste verificări pentru a reudce numărul de incidente care au loc din cauza șoferilor care circulă în condiții de iarnă fără ca vehiculul lor să fie echipat corespunzător.

Pentru că temperaturile au fost ridicate în această perioadă și nu se anunțau schimbări bruște din punct de vedere meteo șoferii au fost lăsați să-și continue drumul, fiind sancționați doar cu amendă.

VEZI ȘI: Michelin a extins gama de anvelope pentru camion X MULTI cu patru noi modele

“În mod normal șoferul unui camion fără anvelope de iarnă nu este lăsat să-și continue drumul dacă sunt condiții de iarnă pentru că reprezintă un pericol pentru toți ceilalți șoferi. A fost o acțiune avertisment, ținând cont că temperaturile sunt mai ridicate în această perioadă, dar vom intensifica verificările și nu vom opri din circulație orice camion care nu este echipat corespunzător”, a declarat Georg Steyrer, reprezentantul ASFINAG.

Conform legislației din Austria, începând cu data de 1 noiembrie toate autobuzele și vehiculele comerciale de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate obligatoriu cu anvelope de iarnă, cel puțin pe axa motrică, și să aibă în vehicul obligatoriu lanțuri.

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii, indiferent dacă este sau nu zăpadă pe drum și trebuie să fie marcate cu inscripțiile „M+S”, „M.S.” sau „M&S”. Pentru vehiculele comerciale de peste 3,5 tone adâncimea profilului trebuie să fie de minimum 5 milimetri.

ASFINAG a alocat peste 1.000 de oameni care se vor ocupa de servicii de deszăpezire pe parcursul acestei ierni pe autostrăzile din Austria.

 

Follow #infotrucker